Yksi suosikkiasioistamme Tallinnassa on ehdottomasti kaupungin kahvilakulttuuri, joka elää, kehittyy ja voi hyvin. Tähän tekstiin olemme listanneet omia suosikkikahviloitamme ja muita hyväksi todettuja paikkoja, joissa tykkäämme Tallinnassa piipahtaa kupposella.


Kohvik Komeet

Solaris Keskuksen yläkerrassa sijaitseva Kohvik Komeet on meidän vakiopaikkamme ja tänne tuleekin usein suunnattua kun alkaa kahvihammasta kolottamaan. Erityismaininnan ansaitsevat kahvilan kakut, jotka ovat taivaallisen hyviä ja kaiken lisäksi vielä kohtuuhintaisia. Komeetin ruoka sen sijaan ei meihin ole tehnyt kummempaa vaikutusta, joten ruokaravintoloita kannattaa katsoa esimerkiksi meidän suosituksistamme. Lisätietoa Komeetista voitte katsoa kahvilan nettisivuilta.

Raekoja Platsin Kehrwieder

Tämä paikka on kuulunut suosikkeihimme jo usean vuoden ajan, sillä tässä Raatihuoneentorin laidalla sijaitsevassa kahvilassa on mukava tunnelma, kaupungin kenties parasta hehkuviiniä, hyvää kahvia sekä herkullisia leivoksia ja käsintehtyjä konvehteja. Kehrwiederin pelkkä sijaintikin tavallaan velvoittaa olemaan hieman ylihintainen paikka, joten jos haette kaupungin halvinta kahvilaa niin kannattaa mennä muualle. Kaiken kaikkiaan Kehrwiederillä on Tallinnan alueella kuusi kahvilaa.


Müürivahen Reval Cafe

Reval kahvilaketju on levittäytynyt ympäri Tallinnaa yhdentoista kahvilan voimin, mutta yksi paikoista on ehdottomasti ylitse muiden: vanhankaupungin Müürivahe-kadulla sijaitseva Reval Cafe ei ole pelkästään kahvila, vaan myös hyvä ravintola. Hinnat ovat edelleen melko kohtuulliset (pääruoat 6-19€) ja ruoka on hyvää, mutta silti ehdottomasti paras asia paikassa on sen tunnelma. Kahvila-ravintola on sisustettu ja valaistu hyvin, ja ravintolassa onkin mukava viettää iltaa isommallakin porukalla. Lisäinfoa voitte katsoa Revalin nettisivuilta.


Chocolateire de Pierre

Tämä kahvila oli sen alkuaikoina yksi meidän suosikkikahviloistamme Tallinnan vanhassakaupungissa, mutta ajan mittaan siitä on tullut kovin turistivetoinen ja samalla myös hinnat ovat nousseet. Chcolaterie de Pierestä saa kuitenkin edelleen todella herkullisia kaakoita ja leivoksia, joten jos korkeampi hinta ei haittaa niin täällä saa varmasti suun makeaksi. Lisäksi paikka sijaitsee upealla Mestaripihalla, joka varsinkin kesäaikaan on yksi vanhankaupungin viihtyisimmistä ulkoterasseista.


F-Hoone

Kalamajan Telliskiven luovassa keskuksessa sijaitseva F-Hoone on ehkä enemmän ravintola kuin kahvila, mutta täälläkin on tullut useaan kertaan käytyä ihan vaan kahvilla. Paikka poikkeaa keskivertokahvilasta melko radikaalisti, mutta on kuitekin erittäin viihtyisä. F-Hoone tarjoaa hyvin valmistettujen kahvien lisäksi erilaisia leivoksia ja pullia, joten paikka soveltuu hyvin myös tähän tarkoitukseen.

Cafe Mmuah

Viru Keskuksen vanhalla puolella sijaitsevasta Cafe Mmuahista saa herkullisia leivoksia, kuppikakkuja sekä lettuja. Paikka on tyylikkäästi sisustettu ja kahvi on aina ollut hyvää. Jos siis liikutte Tallinnan keskusta-alueella, niin tässä paikassa voi piipahtaa kupposella.


Cafe More

Mmuahin ohella Cafe More on meidän vakkaripaikkoja aivan ydinkeskustassa. Kahvila sijaitsee Viru Keskuksen yläkerroksessa Rahva Raamat kirjakaupan yhteydessä. Täältäkin löytyy pientä makeaa, mutta ruokien hinnat täällä ovat hieman turhan korkeat meidän makuumme. Lisäinfoa voitte katsoa Cafe Moren nettisivuilta.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän