Varsinkin kesäaikaan Tallinnassa kannattaa pitää hyvää huolta laukuista ja lompakoista, sillä kuten kaikissa muissakin turistien suosimissa kaupungeissa, niin myös Tallinnassa liikkuu taskuvarkaita. Vuosien varrella olemme Tallinnassa pistäneet merkille muutaman paikan, jotka ovat erityisesti taskuvarkaiden suosiossa:

Ratikat ja bussit ovat Tallinnassa usein aivan tupaten täynnä väkeä ja sen vuoksi varkaille otollisia paikkoja. Kerran olemme osuneet paikalle, kun eräältä suomalaismieheltä varastettiin puhelin raitiovaunumatkan aikana. Olimme koko ajan paikalla emmekä huomanneet lainkaan, kun puhelin lähti, ja mieskin huomasi puhelimen puuttumisen vasta päätepysäkillä. Julkisilla liikkuessanne kannattaa siis pitää erityisen hyvää huolta tavaroista.

Vanhakaupunki. Tämä nyt ei sinänsä ole mikään yllätys, sillä suuri osa turisteista liikkuu juuri Tallinnan vanhassakaupungissa. Jos siis pysähdytte kesällä terassille istumaan, niin pitäkää laukustanne hyvää huolta. Myös lompakon pitämistä takataskussa kannattaa välttää.

Tallinnan Satama-alue. Tallinnan Sataman alueella niin A-Terminaalin kuin myös D-Terminaalin alueella käy usein melkoinen kuhina kun matkustajalaivat saapuvat ja lähtevät. Väentungoksessa kannattaa huolehtia tavaroistaan erityisen hyvin, niin kukaan ei pääse huomaamatta sieppaamaan taskusta esimerkiksi lompakkoa.

Humalassa toikkarointi Tallinnassa onkin sitten jo ihan toinen asia ja uskallamme väittää, että se moninkertaistaa todennäköisyyden tulla ryöstetyksi.

Tallinna Taskuvarkaat
Kuva virolaislehti Delfin jutusta, jossa Tallinnan taskuvarkaiden suosikkialueiksi listattiin vanhankaupungin Toompean mäki sekä Tallinnan A-Terminaalin alue

Usean vuoden kokemuksella uskallamme sanoa, että todennäköisyys varkauden uhriksi joutumiseen on erittäin pieni ja siihen voi hyvin paljon vaikuttaa omalla toiminnallaan. Tämän tekstin tarkoituksena ei tosiaan ole pelotella ketään tai maalailla mitään uhkakuvia Tallinnasta (semmoinen kuin olisi aivan turhaa), vaan lähinnä muistuttaa kaikkia Tallinnaan lähteviä siitä, että tietyissä paikoissa kannattaa tavaroistaan pitää vielä hieman normaaliakin parempaa huolta. 🙂

2 KOMMENTIT

  1. Olimme mieheni kanssa menossa bussiin. Hän oli oven suussa nousemassa kyytiin kun huomasin, et siihen tehtiin ruuhka. Ei pääse eteen-, eikä taaksepäin. Huusin varoituksen ja samalla katsoin sivulla roikkuvaa laukkuani. Karvainen käsi oli menossa laukkuun. En ehtinyt ajatella vaan huitasin oikella kädelläni taaksepäin samalla kääntyen. Takana oleva mies potkaisi pepulle ja lähti juoksemaan, samalla hävis ryhmä bussiin pyrkiviä. Prahassa samalla tyylillä onnistuivat.

    • Hienoa että olitte tilanteessa hereillä ja näin ollen ikävyyksiltä vältyttiin. Aina on hyvä olla valppaana, olipa matkakohde sitten Tallinna, Praha tai vaikka New Delhi. 🙂

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän