Adamson-Ericin museo sijaitsee Tallinnan vanhassakaupungissa lyhyen kävelymatkan päässä Raatihuoneentorista ja kirjaimellisesti kivenheiton päässä Nigulisten kirkosta. Erich Carl Hugo Adamson tunnettiin yhtenä 1900-luvun monipuolisimmista virolaisista taiteilijoista ja museon perusnäyttely tarjoaa kattavan katsauksen hänen uraansa.

Tällä hetkellä Tallinnan Adamson-Ericin museossa on näytillä myös erikoisnäyttely “Virolaiset Korut Kautta Vuosituhansien”, joka nimensä mukaisesti kertoo virolaisten korujen tarinan alkaen jopa 10 000 vuotta vanhoista koruista ja päättyen nykypäivään. Erikoisnäyttely on avoinna 09.11.2018–24.03.2019.

Pysyvien ja vaihtuvien näyttelyiden lisäksi museossa järjestetään myös erilaisia opastettuja kierroksia, työpajoja sekä taidekursseja. Lisätietoa näistä voitte katsoa museon nettisivuilta. Museo on loka-huhtikuussa avoinna keskiviikosta sunnuntaihin kello 11.00-18.00 ja touko-syyskuussa tiistaista sunnuntaihin kello 11.00-18.00. Aikuisten lippu Adamson-Ericin museoon maksaa 5 euroa, alennuslippu 4 euroa ja perhelippu 10 euroa. Jos olette aikeissa kiertää useammankin museon, niin kannattaa harkita Tallinna Kortin hankintaa, sillä tuolla kortilla pääsee ilmaiseksi muun muassa Adamson-Ericin museoon sekä myös kaikkiin muihin Viron Taidemuseon yksiköihin.

 

 

Myynnissä on myös yhdistelmälippuja, joilla pääsee useampaan Viron Taidemuseon yksikköön:

Yhdistelmälippu
(Taidemuseo Kumu, Kadriorgin taidemuseo, Mikkelin museoNigulisten kirkko ja Adamson-Ericin museo)
Aikuiset 20 € | Perhelippu 40 €

Viron taidemuseon yksiköt Kadriorgissa
(Taidemuseo Kumu, Kariorgin taidemuseo ja Mikkelin museo)
Aikuiset 12  | Perhelippu 24 €
 
Viron taidemuseon yksiköt Kadriorgin taidemuseo ja Mikkelin museo
Aikuiset 8 € | Alennuslippu 6  | Perhelippu 16 

Viron taidemuseon yksiköt Tallinnan vanhassakaupungissa (Nigulisten museo ja Adamson-Ericin museo) Aikuiset 10 € | Perhelippu 20 €

Neljä kertaa vuodessa Viron Taidemuseossa on niin sanotut “Euron-päivät”, jolloin pääsylippu maksaa yhden euron. Tänä vuonna nuo keskiviikot ovat 7. maaliskuuta, 30. toukokuuta, 5. syyskuuta sekä 5. joulukuuta. Tämän lisäksi Museoyönä (18-19. toukokuuta) museoon on ilmainen sisäänpääsy.

Lue lisää: Tallinnan Nähtävyydet
Adamson Ericin museon sijainti Tallinnan kartalla:

2 KOMMENTIT

  1. Kaikki nuo museot on käyty, joku jopa useampaan kertaan. Viimeisin käynti oli AdamsonEricin museoon. Kiva pieni taidemuseo ihan keskustassa.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän