Adamson-Ericin museo sijaitsee Tallinnan vanhassakaupungissa lyhyen kävelymatkan päässä Raatihuoneentorista ja kirjaimellisesti kivenheiton päässä Nigulisten kirkosta. Erich Carl Hugo Adamson tunnettiin yhtenä 1900-luvun monipuolisimmista virolaisista taiteilijoista ja museon perusnäyttely tarjoaa kattavan katsauksen hänen uraansa.

Tällä hetkellä Tallinnan Adamson-Ericin museossa on näytillä myös erikoisnäyttely “Aina muodissa. 100 vuotta käsilaukkuja”, joka nimensä mukaisesti kertoo käsilaukkujen satavuotisen historian ja näytillä on useita tunnettuja klassikkolaukkuja. Erikoisnäyttely on avoinna 07.10.2022–12.03.2023.

Pysyvien ja vaihtuvien näyttelyiden lisäksi museossa järjestetään myös erilaisia opastettuja kierroksia, työpajoja sekä taidekursseja. Lisätietoa näistä voitte katsoa museon nettisivuilta. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 10.00-18.00 ja aikuisten lippu Adamson-Ericin museoon maksaa 8 euroa, alennuslippu 5 euroa ja perhelippu 16 euroa. Jos olette aikeissa kiertää useammankin museon, niin kannattaa harkita Tallinna Kortin hankintaa, sillä tuolla kortilla pääsee ilmaiseksi muun muassa Adamson-Ericin museoon sekä myös kaikkiin muihin Viron Taidemuseon yksiköihin.

 

 

Myynnissä on myös yhdistelmälippuja, joilla pääsee useampaan Viron Taidemuseon yksikköön:

Yhdistelmälippu
(Taidemuseo Kumu, Kadriorgin taidemuseo, Mikkelin museoNigulisten kirkko ja Adamson-Ericin museo)
Aikuiset 36 € | Perhelippu 72 €
Viron taidemuseon yksiköt Kadriorgissa
(Taidemuseo Kumu, Kariorgin taidemuseo ja Mikkelin museo)
Aikuiset 22 | Alennuslippu 16  | Perhelippu 44 €
Viron taidemuseon yksiköt Kadriorgin taidemuseo ja Mikkelin museo
Aikuiset 13 € | Alennuslippu 9  | Perhelippu 26
Viron taidemuseon yksiköt Tallinnan vanhassakaupungissa (Nigulisten museo ja Adamson-Ericin museo) Aikuiset 15 € |Alennuslippu 10 €| Perhelippu 30 €

Lisäksi jokaisen kuukauden viimeisenä keskiviikkona Adamson Ericin museossa on 3 euron keskiviikot, jolloin aikuisten pääsylippu maksaa 3 euroa ja perhelippu 6 euroa. Kansainvälisenä museopäivänä (18. toukokuuta) museoon on ilmainen sisäänpääsy ja lastensuojelun päivänä (1. kesäkuuta) 18-vuotiaat ja nuoremmat pääsevät sisään ilmaseksi.

Lue lisää: Tallinnan Nähtävyydet
Adamson Ericin museon sijainti Tallinnan kartalla:

2 KOMMENTIT

  1. Kaikki nuo museot on käyty, joku jopa useampaan kertaan. Viimeisin käynti oli AdamsonEricin museoon. Kiva pieni taidemuseo ihan keskustassa.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän