Müürivahe Baojaam on sulkenut ovensa pysyvästi.


Tallinnan Balti Jaama Turgilta toimintansa aloittanut Baojaam avasi heinäkuussa uuden paikan Tallinnan vanhaankaupunkiin, kivenheiton päähän pääkatu Virusta. Jos torilta löytyvä Baojaam on enemmän street food-tyypplinen ruokakoju, niin vanhaankaupunkiin avattua paikkaa voi hyvin kutsua ihan kunnon ravintolaksi.

Baojaam Müürivahe Tallinna 2929

Müürivahe-kadun varrella sijaitseva ravintola on sisustettu maltillisesti ja ehkäpä jopa hieman minimalistisesti, sillä kovin montaa eri väriä paikasta ei löydy ja pöydiltäkään on turha etsiä pöytäliinoja tai kukka-asetelmia. Oikeastaan ainoat sisustusesineet ovat seiniä koristavat taulut sekä muutamat sinne tänne asetellut huonekasvit. Kokonaisuus on kuitenkin yksinkertaisen tyylikäs ja oman mausteensa antaa heti rakennuksen takana nouseva vanhankaupungin muuri, jonka elementit näkyvät myös ravintolan sisällä.

Baojaam Müürivahe Tallinna 2921

Sitten siihen tärkeimpään eli ruokaan. Balti Jaama Turgin Baojaamasta on muodostunut yksi meidän vakkaripaikoistamme, sillä tuolta löytyvät ainakin Tallinnan ellei jopa koko Viron parhaat baot. Itse asiassa kesällä tuli Latvian Riiassa kokeiltua paikallisen ravintolan baoja, jotka eivät olleet läheskään Baojaaman tasoa, joten saattaa täältä saada jopa koko Baltian parhaat baot. 😉

Baojaaman uuden ravintolan suhteen odotukset olivatkin melko korkealla, sillä täältä saa baojen lisäksi myös muuta aasialaista ruokaa. Päädyimme tilaamaan alkuun kaksi kappaletta baoja (Kataifi Shrimp sekä Porkbelly) ja pääruoaksi Bisque noodlesit sekä ramen-keiton. Baoista täytyy sanoa, että nämä olivat ehdottomasti ihan yhtä laadukkaita kuin Balti Jaama Turgilla tarjoiltavat herkut. Itse asiassa niin herkullisia, että mietimme ihan tosissaan jo tässä vaiheessa ateriaa, että pitäisikö suoraan tilata vielä toiset baot! 😀 Torilla sijaitsevassa ruokakojussa baot myydään kahden kappaleen seteissä, mutta täällä yhteen annokseen kuuluu yksi bao.

Baojaam Müürivahe Tallinna 2911

Onneksi päätimme kuitenkin ensin syödä pääruoat ja vasta sitten tarvittaessa tilata lisää baoja, sillä annokset olivat sen verran reilun kokoiset, ettei santsikierrokselle lopulta jäänyt tarvetta. Ensi kerralla sitten! Pääruoista voi sanoa sen verran, että ne olivat taidokkaasti valmistettuja ja maukkaita, mutta kyllä Müürivahen ravintolan parasta antia ovat paikan nimen mukaisesti baot.

Baojaaman listalta löytyy myös kohtalainen valikoima erilaisia virvoitusjuomia, viinejä, oluita sekä myös cocktaileja. Ravintola soveltuukin hyvin niin lounaspaikaksi kuin myös rentoon illanviettoon herkullisen ruoan ja juoman parissa. Vielä kun paikan palvelukin oli ystävällistä, niin ei tästä oikeastaan jäänyt mitään huonoa sanottavaa. Balti Jaama Turgin ruokakoju löytyy meidän Tallinnan ravintolasuosituksista, mutta tätä emme kuitenkaan ihan nosta tuonne, sillä kuten aiemmin todettua, niin baot ovat selvästi näiden molempien paikkojen pravuuri, ja niiden perässä suuntaamme suurella todennäköisyydellä jatkossakin torille. Müürivahe-kadun Baojaam on kuitenkin oiva valinta, jos olette liikkeellä Tallinnan vanhassakaupungissa ja haluatte nauttia laadukkaasta aasialaisesta ruoasta hieman rauhallisemmassa ilmapiirissä. Balti Jaama Turgilla kun on melkoisen paljon hektisempi meno kuin täällä vanhankaupungin muurin suojissa. 🙂

Baot ravintolassa maksavat 4-5.50 euroa, pienemmät snäksit 5-6.50 euroa, pääruoat 9.50-13 euroa ja jälkiruoat 2.50-4 euroa. Lisätietoa voitte katsoa Baojaaman FB-sivuilta.

Müürivahen Baojaaman aukioloajat:
Ma-La 12.00-22.00
Su 12.00-18.00
Lue lisää: Tallinnan Ravintolat

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän