Ravintola Leib nousi Tallinnan Ravintolalistamme terävimpään kärkeen huhtikuussa 2014, joten meidän kirjoissa se on kuulunut Tallinnan parhaisiin ravintoloihin jo vuosikaudet. Aidoksi huolenaiheeksi tämän Tallinnan vanhassakaupungissa sijaitsevan ravintolan kanssa onkin muodostunut se, että mitä jos jollain kertaa ravintola ei enää olekaan niin hyvä. Tähän mennessä tämä huoli on kuitenkin aina ollut turha, sillä edelleenkään Leib ei ole koskaan pettänyt odotuksia. 🙂

Keväällä 2016 ravintola Leibin pääsali remontoitiin kokonaan, mutta paikassa onnistuttiin hyvin säilyttämään sama rento ja viihtyisä fiilis kuin aina ennenkin. Ravintolasta saa edelleen Tallinnan parasta ja asiantuntevinta palvelua (tähän mielipiteeseen on muuten matkan varrella yhtynyt yllättävän monen muunkin ravintolan henkilökunta 😀 ) sekä erinomaista ruokaa. Leibin ruokafilosofia ei viimeisien vuosien aikana ole kamalasti muuttunut mihinkään (ja toisaalta miksi pitäisikään), joten paikka panostaa edelleen vahvasti lähiruokaa, virolaisiin raaka-aineisiin ja eri satokausien tarjoamiin tuotteisiin. Ruoka on aina maittavaa ja uusia mielenkiintoisia makuja löytyy melkeinpä joka kerta.

Jos joku tässä kohtaa miettii, että onko tämä maksettu mainos, niin vastauksemme on EI, sillä ne eivät kuulu tapoihimme. Yritämme tässä hieman hillitä superlatiivien käyttöä, mutta meidän oman kokemuksemme mukaan ravintola Leib tarjoaa koko Tallinnan parhaan kokonaisuuden. Se ei ole kaupungin hienoin fine dining ravintola, eikä se  tarjoa kaupungin upeinta miljöötä, mutta kokonaisuus toimii paremmin kuin missään muualla. Senpä takia tänne tulee palattua uudestaan ja uudestaan. Leibiä on tullutkin suositeltua myös meidän omille ystävillemme enemmän kuin mitään muuta Tallinnan ravintolaa. Viihtyisän ympäristön, herkullisen ruoan ja asiantuntevan palvelun lisäksi paikasta löytyy kenties Tallinnan kattavin viinivalikoima sekä hyvä olutvalikoima. Tämä selittyy pitkälti jo sillä, että toinen ravintolan omistajista on Kristjan Peäske, joka on Viron tunnetuin sommelier ja hän on myös useampaan otteeseen voittanut Baltian maiden parhaan sommelierin palkinnon.

Jälkiruoan kanssa kannattaa muuten kokeilla ravintola Leibin kotitekoisia snapseja. Toissa vuonna näitä snapseja alettiin tekemään Säde-brändin alla myös yleiseen myyntiin, joten nykyään näitä löytyy myös kaupoista. Toinen hyvin toimivaksi huomattu vaihtoehto jälkkärien seuraksi on italialaisen Ben Ryen Zibibbo-rypäleistä valmistettu viini, joten sitäkin kannattaa testata. Mikäli haluatte ottaa ruoan kanssa jotain alkoholitonta, niin tällöin suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan Mjuk kombutsaa, joka on Leibin pääkokin puolison luomus. Näihin saatatte törmätä myös muissa Tallinnan ravintoloissa, sillä yhä useampi paikka on ottanut nämä tuotteet valikoimiinsa. Ja miksipä ei olisi, sillä ne ovat kerrassaan erinomaisia!

Ravintola Leib ei ole Tallinnan edullisin ravintola (tosin ei missään nimessä kyllä se  kalleinkaan), mutta laadusta joutuu yleensä maksamaan ja niin myös tässä tapauksessa. Alkupalat ravintolassa maksavat 10-12.50€, keitot 7.50€, pääruoat 15.50-23.50€ ja jälkiruoat 7-13€. Leib on avoinna maanantaista sunnuntaihin kello 12.00-23.00. Pöytävarauksen tekeminen on aina suositeltavaa, sillä varsinkaan illallisaikaan vapaita pöytiä ei yleensä ole. Lisätietoa ravintolasta ja menusta löydätte Leibin nettisivuilta.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

Lue lisää: Tallinnan Ravintolat
Ravintola Leib merkittynä Tallinnan karttaan:

5 KOMMENTIT

 1. Pikavisiitillä vaimon kanssa kahden Tallinnassa ja suosituksen mukaisesti suunnattiin kokeilemaan ravintolaa. Ulkokuori tässä tapauksessa ei kerro todellakaan koko totuutta. Sisälle tulemisen jälkeen aukeaa varsin miellyttävä ja kotoisa sisäpiha, joka houkuttelee vieraat viihtymään. Koska ilta oli jo pitkällä ja keittiö sulkeutumassa, jouduimme jättämään alkuruuat väliin ja valitsemaan pelkät pääruoat. Pöytään valikoituivat pihvi sekä viiriäinen sekä lasiin Riesling. Molemmat olivat erittäin tyytyväisiä annoksiinsa ja erityisesti kastikkeet saavat mairittelevat arvosanat. Jälkiruokana raparperi kompotti ja talon juustot, joiden kera talon omat raparperi ja pihlajanmarja liköörit. Jälkiruoat eivät tällä kertaa saa erikoismainintoja, sillä pääruokien taso jätti ne varjoonsa. Paikka johon varmasti eksytään myös tulevaisuudessa. Kokonaisuuden hinta 82,50, joka omasta mielestä oli käypä hinta hyvästä ruuasta ja miellyttävästä palvelusta.

  • Tämmöisiä kommentteja lukee aina tosi mielellään! Kiva kuulla, että suositus osui nappiin! 🙂

   Terkuin,
   Tuomas

 2. Olen ehdottomasti samaa mieltä. Olimme viime kesänä kolme kertaa ja aiomme mennä myös tänä kesänä. Ihana paikka, varsinkin puutarha ja terassi. Hyvää ruokaa ja hyvät viinit sekä ystävällinen palvelu. Suosittelen.
  Toinen todella positiivinen ravintola, jossa kävimme huhtikuussa(2014) on Luskikas, Aia 7. Hinta-laatusuhde on tosi hyvä. Hyviä viinejä edullisesti. Suositten kokeilemaan.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän