Lore Bistroo sijaitsee Tallinnan Noblessnerin alueella samassa rakennuksessa taidekeskus Kain kanssa. Paikan nimi Lore tulee englanninkielisistä sanoista Local Restaurant, ja tämä ravintola todellakin on sitä. Ravintolan takaa löytyvät tunnetut virolaiset ravintoloitsijat Kristjan Peäske ja Janno Lepik, ja heidän käsialaansa ovat myös semmoiset Tallinnan ravintolat kuin Leib Resto ja Umami. Eli odotukset tämän uuden tulokkaan suhteen olivat todella korkealla.

Heti Lore Bistroon ovesta sisään astuttaessa tuli semmoinen fiilis, että nyt ollaan hyvän äärellä, sillä ravintolan viihtyisän kodikas sisustus, tyylikkäät vihreät takat sekä tilaan avaruutta tuova avokeittiö ja merelle päin aukeavat isot ikkunat tekivät todella vaikutuksen. Kristjan ja Janno ovat halunneet luoda tästä Tallinnan Noblessnerin vanhan sukellusvenetehtaan tiloihin remontoidusta ravintolasta helposti lähestyttävän, rennon ja yhteisöllisen paikan, jonne voi lähteä isommallakin porukalla viettämään mukavaa iltaa samalla herkullisesta ruoasta ja juomasta nauttien. Tässä he toden teolla ovat onnistuneet!

Kaksikon ravintolat ovat vuosien varrella tulleet tunnetuiksi herkullisista ruoistaan, laadukkaista viinivalikoimistaan, rennosta ilmapiiristään sekä erinomaisesta palvelusta. Tallinnan Lore Bistroo ei tähän kaavaan poikkeusta tee, sillä kaikki edellä mainitut asiat ovat täälläkin aivan viimeisen päälle hoidettu. Loren menusta löytyy annoksia, jotka ovat helposti jaettavissa pyötäseurueen kesken, sillä yhtenä tämän ravintolan kantavana ajatuksena on ollut juurikin yhdessä perheen ja ystävien kanssa syöminen. Täällä ei siis annosten suhteen ole alettu mitään turhia krumeluureja tekemään, vaan annokset ovat valmistettu laadukkaista ja puhtaista raaka-aineista, mutta luonnollisesti Lore Bistroon keittiö on tuonut näihin oman twistinsä. Yhtenä erikoisuutena täytyy mainita keittiöstä löytyvä puulämmitteinen pizzauuni, jonka tyyppisiä yleensä löytyy napolilaista pizzaa tarjoavista paikoista. Ravintolan listalta tosiaan löytyy kaksi erilaista pizzaa, joita on tarjolla arkisin kello 15 jälkeen, mutta tätä uunia käytetään myös monien muiden listalta löytyvien annosten valmistamiseen.

Pääsimme visiitillä testaamaan Lore Bistroon menun tarjontaa monipuolisesti,  ja on pakko todeta, että ruoan puolesta tämä nousi välittömästi yhdeksi meidän suosikkiravintoloistamme koko Tallinnassa. Alkuruoista täytyy erikseen nostaa esiin paistetut kampasimpukat, jotka katosivat lautaselta niin vauhdilla, että kuvakin jäi ottamatta. 😀 Pääruoista taas kannattaa kokeilla niin kasvis-, liha- kuin myös kalavaihtoehtoja, sillä cashewpähkinäpallot, flank steak sekä mustekala olivat kaikki todella priimaa. Jälkiruoaksi nautittiin jo Umamin ajoilta tuttu vanilja panna cotta passionhedelmäkastikkeella ja vohvelimurulla. Tätä herkkua voisi syödä vaikka joka päivä! Tallinnan Noblessnerin Lore Bistroa voi muuten kutsua myös lapsi-/perheystävälliseksi ravintolaksi, sillä täältä löytyy erillinen lasten menu sekä pöytäpeleillä ja piirrustusvälineillä varustettu lasten pöytä. 

Lore Bistroo Tallinna 4281

Tällä visiitillä emme ehtineet niin tarkasti tutustumaan Lore Bistroon juomavalikoimaan, mutta kun toinen omistajista on yksi Viron tunnetuimmista sommeliereista, niin tähänkin asiaan on kyllä varmasti laitettu aikaa ja energiaa. Ravintolan monipuoliseen viinilistaan voitte tutustua etukäteen täällä. Loppuun täytyy vielä mainita, että Lore Bistroon palvelu oli ystävällisen rentoa, mutta samalla asiantuntevaa. Meille tämmöinen palvelu todella maistuu, sillä semmoinen turha pönötys ja jäykistely ei oikein ole meidän juttu.

Ravintola Noblessner Tallinna 2858

Ollaan monet kerrat kehuttu visiittejämme Leib Restoon sekä nyt jo ovensa sulkeneeseen Umamiin, ja Lore Bistroon kanssa jatkamme ihan samalla linjalla. Kristjan ja Janno todella tietävät, mitä tarvitaan erinomaisten ravintoloiden pyörittämiseen. Näillä puheilla Lore Bistroo kiilaa suoraan Tallinnan ravintolat-listamme kärkikolmikkoon. Snäcksit maksavat 1-7 euroa, alkuruoat 9-12.50 euroa, pizzat 10.50 euroa, pääruoat 10.50-16.00 euroa, lisukkeet 2-4.50 euroa ja jälkiruoat 5.50-7 euroa. Lisätietoa menusta voitte katsoa ravintolan nettisivuilta. Suosittelemme tekemään pöytävarauksen etukäteen:

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

Lore Bistroo Tallinna 9291

Ravintolan aukioloajat:
Ma-To 12.00-22.00
Pe-La 12.00-23.00
Su 12.00-21.00

Noblessnerin nopeasti kehittyvällä alueella kannattaa tutustua myös seuraaviin paikkoihin:
Lue lisää: Tallinnan Ravintolat
Lore Bistroo merkittynä Tallinnan karttaan:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän