Proto keksintötehdas avasi hiljattain ovensa Tallinnan Noblessnerin alueella, ja tämän myötä Tallinnan kaupunki sai aivan uudenlaisen vetonaulan, sillä sen verran rohkeasti uudenlaisesta nähtävyydestä on kyse. Protossa pääsee nimittäin seikkailemaan erilaisten VR-elämyksien (VR = virtual reality, virtuaalitodellisuus) parissa sekä kokeilemaan itse osaamistaan esimerkiksi tutkimusraketin sekä ukkospianon parissa. Jos keksintötehdasta pitäisi jotenkin yrittää verrata johonkin, niin ehkä tämä paikka on vähän niin kuin Heurekan ja virutaaliseikkailupuiston risteytys. Jos joku keksii tähän paremman vertauksen, niin kertokaa ihmeessä. 🙂 Niin tai näin, niin Proto keksintötehdas on aivan mielettömän hauska paikka niin lapsille kuin myös aikuisille, sillä täällä riittää tekemistä ja kokeilemista vaikka koko päiväksi. Ainakin allekirjoittaneet voivat tässä kohtaa tunnustaa, että täällä tuli melkeinpä juostua ympäri aluetta erilaisia vempaimia ja härveleitä kokeilemassa.

VR-elämyksiä täällä yhteensä 10 kappaletta, joista meidän ehdottomiksi suosikeiksi nousivat liitokone, jossa pääsee lentämään kuin lintu, sekä kuumailmapallo, jossa pääsee hyppäämään maailman vanhimman ilma-aluksen puikkoihin. Molemmat näistä tarjosivat mukavasti haastetta, mutta pienen alkuhaparoinnin jälkeen saimme jutun juonesta jo ihan hyvin kiinni. Tallinnan Proto ansaitsee kiitokset siitä, että jokaisen aktiviteetin vieressä olevasta taulusta näkee selvästi minkä tasoisesta jutusta on kyse, montako henkeä sitä voi käyttää yhtäaikaa, kauanko se kestää ja mitä siinä on tarkoitus tehdä. Ohjeet löytyvät myös suomeksi. Mekin lähdimme liikkeelle hieman helpommista seikkailuista (merkitty yhdellä tähdellä) ja siirryimme sitten pikku hiljaa haastavampien juttujen pariin (kolme tähteä). Jokaisen aktiviteetin vieressä on myös näyttö, josta muut voivat seurata seikkailun etenemistä virtuaalimaailmassa. 

Proto Keksintötehdas Tallinna 6807

Näiden VR-elämyksien lisäksi Tallinnan keksintötehtaassa on 9 erilaista omin käsin kokeiltavaa juttua, ja niihinkin saa helposti uppoamaan reilusti aikaa. Proto keksintötehdas on siinä mielessä nerokas kokonaisuus, että täällä tarjolla olevat aktiviteetit eivät ole ihan pelkkää viihdettä, vaan samalla jokainen voi varmasti oppia jotain historiasta, fysiikasta, tieteestä jne. 

Paikka ansaitsee kehut myös miljööstä, sillä Tallinnan Noblessnerin vanhan sukellusvenetehtaan valimon tilat on remontoitu kerrassaan upeasti, mutta samalla seinillä ja katoissa näkyy edelleen vilaus rakennuksen historiaa. Keksintötehtaan yhteydessä toimii myös kahvila, joka sekin on sisustettu kerrassaan upeasti, sillä paikka tuo jollain tavalla mieleen jonkin kaukaisessa maassa sijaitsevan eksoottisen keitaan. 

Proto Keksintötehdas Tallinna 6821
Proto Cafe

Pääsylippu Tallinnan Proto keksintötehtaaseen maksaa 12 euroa (yli 6-vuotiaat) ja alennuslippu 8 euroa (eläkeläiset sekä liikuntarajoitteiset). Myynnissä on myös kuuden kerran vierailulippuja, jotka maksavat 40 euroa, sekä 28 euroa maksavia perhelippuja (2 aikuista + alaikäiset lapset). Lisätietoa voitte katsoa paikan suomenkielisiltä nettisivuilta. Perille Noblessneriin pääsee kätevästi Tallinnan keskustasta bussilla numero 73, jonka aikataulun löydätte täältä. Toinen julkisen liikenteen vaihtoehto on hypätä bussiin numero 3, joka vie Volta-pysäkille asti. Tuon bussin aikataulu löytyy täältä

Proto keksintötehtaan aukioloajat:
Su-To 11.00-18.00
Pe-La 10.00-19.00

Noblessnerin nopeasti kehittyvällä alueella kannattaa tutustua myös seuraaviin paikkoihin:
Lue lisää: Tallinnan Aktiviteetit

Proto merkittynä Tallinnan karttaan:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän