180 Degrees on saksalaiskokki Matthias Dietherin taidonnäyte, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Tallinnan Noblessnerin nopeasti kehittyvällä ja trendikkäällä alueella sijaitseva ravintola on tehnyt rakettimaisen nousun Tallinnan ja samalla myös koko Viron parhaiden ravintoloiden joukkoon. 180 Degrees avattiin elokuussa 2018 ja muutaman kuukauden aukiolon aikana paikka ehti tehdä arvostetun ravintolalista White Guiden asiantuntijoihin sen verran vahvan vaikutuksen, että se ponkaisi Baltian maiden vuoden 2019 listalla suoraan ‘Erittäin korkeatasoiset’-kategoriaan. Ennen 180 Degreesin perustamista Matthias Diether tuli Viron ravintolapiireissä tutuksi Saarenmaalla sijaitsevan Pädasten kartanon ravintola Alexanderin pääkokkina.

Ravintola 180 Degrees Tallinna 1623

Heti alkuun on pakko todeta, että tämä modernin tyylikkäästi sisustettu ja valoisa ravintola on varmasti yksi Tallinnan fiineimmistä ravintoloista, johon on suotavaa pistää päälle vähän parempaa seppälää. Illalliskokemus aloitetaan lounge-tilasta, jossa voi ennen pääsaliin siirtymistä nauttia alkudrinkistä sekä pienistä ruokahalua herättelevistä suupaloista.

Ravintolan salissa taas on valittavana joko perinteinen erillispöytä, jossa voi nauttia neljän tai kuuden ruokalajin menusta, tai sitten toisena vaihtoehtona on Chef’s Table kuuden ruokalajin maistelumenulla varustettuna. Chef’s Table kiertää ravintolan avokeittiön ympäri, joka tarjoaakin todellisen 180 asteen näkymän kokkien työskentelyyn. Tällä kertaa päädyimme Chef’s Tableen, joka todella tarjosi hämmästeltävää koko illaksi. Jos tuntuu siltä, että perinteisen pöydässä istumisen sijaan haluaisitte kokeilla tätä, niin varauksen voi tehdä maksimissaan 10 hengen porukalle.

Kuuden ruokalajin herkkukimara tarjosi korkealaatuista ja oivaltavasti toteutettua fine diningia, josta ei makuja jäänyt puuttumaan. Emme lähde tähän sen ihmeemmin listaamaan tarjolla olleita annoksia, sillä Tallinnan 180 Degrees ravintolan maistelumenut muuttuvat sen verran tiheään, että seuraavalla visiitillä tarjolla on varmasti taas jotain uutta ja mielenkiintoista. Myös annosten esillepanosta ja tarjoilusta oli tehty oma spektaakkelinsa, jota Chef’s Tablessa pääsi seuraamaan aivan lähietäisyydeltä. Sekin toi illalliskokemukseen pienen kivan lisän, että kokit kävivät aina itse kertomassa eteen tuoduista annoksista. On myös hienoa, että ravintolasta löytyy myös kasvismenu eli 6-ruokalajin maistelumenun saa myös kasvisversiona (Tasting of vegetables).  Paikka siis soveltuu hyvin myös kasvissyöjille.

Paikan sommelier Oskar Pihlik ansaitsee erityismaininnan, sillä sen verran kovalla asiantuntemuksella ja intohimolla hän juurta jaksaen selitti eri annosten kanssa tulleet viinisuositukset. Oskar on vuosien varrella tullut tututuksi useammastakin Tallinnan huippuravintolasta, sillä hänen ammattitaidostaan ollaan päästy nauttimaan Leibissä ja Ribessä. Ainakin meidän kirjoissa hän on ehdottomasti Tallinnan ja myös koko Viron sommelierien aivan terävintä kärkeä. Hänelle kannattaakin viinisuositusten kanssa heittää vähän kierrepalloa, niin pääsette toden teolla testaamaan herran ammattitaitoa.

Kaiken kaikkiaan 180 Degrees ravintola teki allekirjoittaneisiin erittäin hyvän vaikutelman ja tämän visiitin perusteella emme yhtään ihmettele, että paikka on lyhyen olemassa olonsa aikana niittämään mainetta ja kunniaa aina ulkomaita myöten. Jos haluatte viettää hieman fiinimmän illan tyylikkäässä miljöössä herkullisista ruoista ja laadukkaista viineistä nauttien, niin 180 Degrees tarjoaa kaikkea tätä. Ravintola myös ansaitsee ehdottomasti paikkansa meidän Tallinnan ravintolasuositustemme joukossa.

Ravintola 180 Degrees Tallinna 6929

6-ruokalajin maistelumenu maksaa 98 euroa, 4-ruokalajin menu 82 euroa ja 6-ruokalajin kasvismenu 86 euroa. Lisäksi tarjolla on juustovalikoima, jonka hinta on 35 euroa. Jos haluatte ottaa annosten kanssa viinisuositukset (vahva suositus sille, että otatte 😀 ), niin viinisuositus 6-ruokalajin menulle maksaa 82 euroa ja 4-ruokalajin menulle 64 euroa.  Tarjolla on myös kuohuviinisuositukset, jotka maksavat 6-ruokalajin menulle 99 euroa ja 4-ruokalajin menulle 81 euroa. Lisätietoa voitte katsoa ravintolan nettisivuilta ja varauksen tekeminen onnistuu suoraan tästä:

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

Ravintolan aukioloajat:
Ti-La 18.00-23.00

Noblessnerin nopeasti kehittyvällä alueella kannattaa tutustua myös seuraaviin paikkoihin:
Lue lisää: Tallinnan Ravintolat
Ravintola 180 Degrees sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän