Tallinnasta löytyy kattava valikoima designkauppoja, jotka myyvät sekä virolaisia että ulkomaisia designtuotteita. Erityisesti Telliskiven ja Kalamajan alueella on monia kiinnostavia putiikkeja. Tässä tekstissä esitellään suosituimmat designkaupat, joissa kannattaa vierailla, kuten Reet Ausin myymälä ja Tallinn Design House.

Tallinnasta löytyy hyvin kattava valikoima designkauppoja, jotka myyvät niin virolaisia kuin myös ulkolaisia designtuotteita. Putiikkeja on erityisesti Telliskiven ja Kalamajan alueella, mutta designkauppoja löytyy myös Tallinnan ydinkeskustasta sekä vanhastakaupungista. Alle olemme koonneet niitä Tallinnan designputiikkeja, joista olemme itse kirjoittaneet ja joihin olemme syystä tai toisesta tykästyneet. 🙂

Reet Ausin myymälä

Virolaisen suunnittelija Reet Ausin myymälä on kyllä todella inspiroiva paikka, sillä sen verran poikkeuksellinen ja merkityksellinen tarina tällä brändillä ja sen vaatteilla on. Kaikki tuotteet on tehty muiden tuottajien ylijäämäkankaista, mutta lopputuotteet eivät todellakaan näytä miltään kokoon parsituilta kyhäelmiltä, vaan ne ovat nousseet Virossa ja erityisesti Tallinnassa todellisiksi hiteiksi. Tunnetuimmat tuotteet ovat niin sanotut Up Shirtit, joissa on ylöspäin osoittava nuoli. Omasta vaatekaapista näitä löytyy useampikin kappale.

Reet Aus Myymälä Tallinna 2

Krunnipea Disainipood

Solaris Keskuksessa sijaitseva designkauppa, josta löytyy virolaisten suunnittelijoiden luomusten lisäksi myös latvialaisten, liettualaisten ja suomalaisten suunnittelijoiden tuotteita. Myynnissä on vaatteiden lisäksi erilaisia asusteita ja sisutustuotteita. Lisäksi Krunnipean naapurissa sijaitsee pari muutakin paikallista designia myyvää putiikkia.

Krunnipea Solaris
Krunnipea disainipood
Tali Design

Tallinnan Telliskiven luovassa keskuksessa sijaitsevasta Tali Designista on tarttunut mukaan muun muassa virolaisen street wear-brändi Kirjun vaatteita, paikallisen Wooden Lifestylen puisia rusetteja sekä tanskalaisen Rains brändin laukku. Vaatteiden ja asusteiden lisäksi Talissa myydään muun muassa virolaisten suunnittelijoiden sisutuselementtejä kuten astioita, tauluja, kynttilöitä ja lamppuja.

Tali Design Tallinna 1

Tallinn Design House

Tallinn Design House on virolaisen designin erikoismyymälä, joka sijaitsee Tallinnan Rotermannin Korttelissa. Liikkeestä löytyy runsas valikoima muun muassa virolaisten suunnittelijoiden vaatteita ja asusteita miehille ja naisille sekä kodinsisustukseen liittyviä juttuja tekstiileistä ja kynttilöistä keraamisiin esineisiin ja huonekaluihin. Vanhan tehdasrakennuksen alakertaan kunnostettu liiketila on kaikin puolin tyylikkäästi toteutettu kokonaisuus.

Tallinn Design House
Tallinn Design House
Oma Asi Design Store

Oma Asi designkauppa sijaitsee Tallinnan vanhankaupungin pääkadun varrella, mutta se ei ole monien muiden alueella sijaitsevien matkamuistomyymälöiden tapaan mikään krääsäkauppa, vaan myynnissä on virolaisten sekä ulkolaisten suunnittelijoiden vaatteita, asusteita ja sisustusesineitä. Kaupan valikoimasta löytyy monia tuotteita, joita näkee myynnissä Telliskivi kadun ja Kalamajan alueen putiikeissa, mutta harvemmin vanhankaupungin kaupoissa.

Oma Asi Designkauppa Tallinna 6658

Designnut lastentarvikeliike

Kerrassaan ihastuttava Designnut lastentarvikeliike sijaitsee Tallinnan ydinkeskustassa kauppakeskus Solariksen 1. kerroksessa. Paikan omistaa virolais-tanskalainen perhe ja myymälästä löytyykin paljon tanskalaisten suunnittelijoiden tuotteita, mutta mukaan mahtuu myös muita Pohjoismaalaisia ja Eurooppalaisia brändejä

Designnut Solaris Lastentarvikeliike 3

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän