Tallinnasta löytyy hyvin kattava valikoima designkauppoja, jotka myyvät niin virolaisia kuin myös ulkolaisia designtuotteita. Putiikkeja on erityisesti Telliskiven ja Kalamajan alueella, mutta designkauppoja löytyy myös Tallinnan ydinkeskustasta sekä vanhastakaupungista. Alle olemme koonneet niitä Tallinnan designputiikkeja, joista olemme itse kirjoittaneet ja joihin olemme syystä tai toisesta tykästyneet. 🙂

Les Petites

Tallinnan Telliskiven luovassa keskuksessa sijaitsevassa putiikissa on myynnissä paljon erilaisia vaatteita, asusteita ja sisustusesineitä niin paikallisilta kuin myös ulkolaisilta suunnittelijoilta. Les Petitesistä löytyisikin vaikka mitä kivaa, ja toistaiseksi täältä on tarttunut matkaan muun muassa Viljandissa majaansa pitävän Woolishin villaneule (on muuten laadukasta kamaa! 😉 ), Mokoko Labsin korttikotelo sekä latvialaisen Munio Candelan huonetuoksu.

Woolish

Virolainen Woolish on tullut kotimaassaan tunnetuksi laadukkaista villatuotteistaan (tämä brändi mainittiinkin jo myös tuossa Les Petitesin esittelyssä 😉 ), ja heidän myymälänsä löytyy Tallinnan vanhastakaupungista, kivenheiton päästä Raatihuoneentorista ja Nigulisten kirkosta. Täältä löytyy luonnollisesti Tallinnan kattavin valikoima Woolishin omia tuotteita naisten ja miesten kimonoista ja pusakoista pipoihin ja kaulaliinoihin. Lisäksi myynnissä on paljon muidenkin yritysten tuotteita, joista ihan erikseen on mainittava Saarenmaalta lähtöisin oleva virolainen Suckörs, joka valmistaa ympäristöystävällisiä juomapillejä järvikaislasta.

Tali Design

Tallinnan rautatieaseman ja Balti Jaama Turgin läheisyydessä sijaitsevasta Tali Designista on tarttunut mukaan muun muassa virolaisen street wear-brändi Kirjun vaatteita sekä paikallisen Wooden Lifestylen puinen rusetti. Vaatteiden ja asusteiden lisäksi Talissa myydään muun muassa virolaisten suunnittelijoiden huonekaluja sekä sisutuselementtejä kuten tauluja, kynttilöitä ja lamppuja.

Tallinn Design House

Tallinn Design House on virolaisen designin erikoismyymälä, joka sijaitsee Tallinnan Rotermannin Korttelissa. Liikkeestä löytyy runsas valikoima muun muassa virolaisten suunnittelijoiden vaatteita ja asusteita miehille ja naisille sekä kodinsisustukseen liittyviä juttuja tekstiileistä ja kynttilöistä keraamisiin esineisiin ja huonekaluihin. Vanhan tehdasrakennuksen alakertaan kunnostettu liiketila on kaikin puolin tyylikkäästi toteutettu kokonaisuus.

Oma Asi Design Store

Oma Asi designkauppa sijaitsee Tallinnan vanhankaupungin pääkadun varrella, mutta se ei ole monien muiden alueella sijaitsevien matkamuistomyymälöiden tapaan mikään krääsäkauppa, vaan myynnissä on virolaisten sekä ulkolaisten suunnittelijoiden vaatteita, asusteita ja sisustusesineitä. Kaupan valikoimasta löytyy monia tuotteita, joita näkee myynnissä Telliskivi kadun ja Kalamajan alueen putiikeissa, mutta harvemmin vanhankaupungin kaupoissa.

Minu Väike Maailm Designkauppa

Minu Väike Maailm eli ‘minun pieni maailma’-putiikki sijaitsee Telliskiven Luovassa Keskuksessa, ja sieltä löytyy niin aikuisten kuin myös lasten vaatteita sekä luonnonkosmetiikkaa. Villapai Knitwearin valikoimasta löytyy kudottuja vauvan- ja lastenvaatteita, Eerin brändi taas tekee orgaanisesta puuvillasta, bambuviskoosista ja merinovillasta vaatteita aikuisille, lapsille ja vauvoille, ja Nurme sen sijaan valmistaa luonnonkosmetiikkaa hedelmistä ja kasveista. Minu Väike Maailm onkin ihastuttava kokonaisuus, josta löytyy paljon erilaista katseltavaa, tuoksuteltavaa ja hypisteltävää.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän