“Usein Tallinnaan Matkaavan Vinkit”-juttusarja tarjoaa neljän artikkelin ja videon verran vinkkejä Tallinnan reissaamiseen. Neljännessä ja samalla tällä kertaa viimeisessä jutussa käsitellään Tallinnassa majoittumista sekä heitetään kehiin muutama hyvä vinkki aamiaista ja brunssia varten. 

Hotelli vai vuokra-asunto?

Tallinnasta löytyy monipuolinen tarjonta niin hotelleja kuin myös vuokra-asuntoja. Hotellien osalta kaupungista löytyy kaikkea mahdollista kaupunki- ja budjettihotelleista kylpylä- ja boutique-hotelleihin, joten valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Vuosien varrella olemme yöpyneet isossa osassa kaikista Tallinnan hotelleista, joten ainakin haluaisimme ajatella, että meillä on melko hyvä käsitys Viron pääkaupungin hotellitarjonnasta. Jos haluatte lukea hotelliarvostelujamme, niin niitä löydätte täältä. Hotellimajoittumisen hyviin puoliin kuuluvat meidän kokemuksen mukaan muun muassa seuraavat asiat:

+ Huonepalvelu
+ Valmis aamiainen
+ Mahdollinen kylpyläosasto ja kuntosali
+ Paremmat check-in ja check-out ajat

Tallink City Hotel Tallinna 6326
Tallink City Hotel

Toisinaan Tallinnassa on kuitenkin mukava vaihtelun vuoksi vuokrata asunto, sillä siinäkin on ehdottomasti omat plussansa hotellimajoitukseen verrattuna. Asunnon vuokraus käy Tallinnassa kätevästi muun muassa Air Bnb-sivuston tai Booking.comin kautta. Asunnon vuokraaminen Tallinnasta viikonlopuksi on tullut meille tutuksi vasta viimeisen parin vuoden aikana, mutta tältä ajalta kertyneet kokemukset ovat oikeastaan järjestään positiivisia. Vuokrakämpän hyviin puoliin kuuluvat esimerkiksi sellaiset asiat kuin:

+ Enemmän tilaa
+ Porukalle edullisempi vaihtoehto kuin useampi erillinen hotellihuone
+ Mahdollinen sauna tai/ja poreallas omaan käyttöön
+ Puitteet ruoanlaittoon
+ Ei tarvitse elää hotellin aamiaisaikojen mukaan

Aamiais- ja brunssivinkit

Valitsettepa sitten hotelli- tai asuntomajoituksen, niin joskus on kiva lähteä syömään aamiaista tai myöhäistä brunssia kaupungille. Ohessa muutama suosikkipaikkamme Tallinnassa. Cafe Mmuah sijaitsee aivan Tallinnan ydinkeskustassa, kun taas ravintola F-Hoone löytyy kaupungin trendikkäästä Telliskiven luovasta keskuksestaCafe Mmuah

Viru Keskuksen vanhalla puolella majaansa pitävästä Cafe Mmuahista on vuosien varrella muodostunut meille todellinen kantapaikka, jossa tulee aina silloin tällöin käytyä aamiaisella sekä lounaalla. Mmuah on viihtyisä, hinnat eivät ole sijaintiin nähden mitenkään kovat ja tarjolla on herkullista aamiaista. Cafe Mmuah sopii hyvin meidän kaltaisille unikeoille, jotka eivät aamuisin ole jalkeilla jo kukonlaulun aikaan, sillä täällä aamiaista tarjoillaan kello 11.00-14.00. Meidän henkilökohtaiset suosikit täällä ovat tuorepuristettu appelsiinimehu, cappuccino, munakas lohen kera sekä letut vadelmilla ja jäätelöllä. Lisätietoa paikasta voitte lukea sitä käsittelevästä tekstistämme.

Cafe Mmuah Tallinna 2022 4

Ravintola F-Hoone

Telliskivi-kadun varrella sijaitsevassa Telliskiven Luovassa Keskuksessa toimiva ravintola F-Hoone on vuosien varrella noussut Tallinnassa melkeinpä legendaariseen maineeseen. Tulittepa tänne aamiaiselle, lounaalle tai ihan vaikka vaan kahville, niin pöytävaraus on hyvä olla, sillä tämä paikka on usein aivan täynnä. Tämä trendikäs ja valoisa ravintola on tehnyt meihinkin sen verran hyvän vaikutuksen, että se löytyy myös Tallinnan ravintolalistaltamme.  F-Hooneessa on aamiaista tarjolla joka päivä kello 09.00-11.30 ja listalta löytyy muun muassa smoothie bowlia, täytettyä lavash-leipää (todella vahva suositus näille!), munakasta, salaattia, kahvia, mehuja yms. Lisää F-Hooneesta voitte lukea tekstistämme.

F-Hoone Aamiainen Tallinna (1)

“Usein Tallinnaan Matkaavan Vinkit”-juttusarja on toteutettu yhteistyössä Tallinkin kanssa, mutta olemme täysin itsenäisesti saaneet päättää juttujen aiheet sekä sisällön. Haluamme kuitenkin välittää kiitokset Tallinkin porukalle, sillä ilman heidän myötävaikutustaan näitä juttuja ei välttämättä olisi koskaan syntynyt.

Lue lisää: Usein Tallinnaan Matkaavan Vinkit

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän