Viro viettää itsenäisyyspäiväänsä helmikuun viimeisenä sunnuntaina (24. helmikuuta), jota juhlitaan Viron vuonna 1918 tekemän itsenäistymisjulistuksen kunniaksi. Jos olette tuolloin suuntaamassa Tallinnaan, niin kannattaa muistaa, etteivät kaikki paikat ole avoinna normaalien aukioloaikojen mukaan.

Monet Tallinnan museoista ovat tuolloin suljettuna (mm. Viron Taidemuseo, Kadriorgin Palatsi sekä Tallinnan Kaupunginmuseo). Sen sijaan Lentosataman museoon sekä Viron Ulkoilmamuseoon pääsee tutustumaan myös itsenäisyyspäivänä.

Jos tarkoituksena on lähteä shoppailemaan, niin on hyvä huomioida, että monet kauppakeskukset kuten muun muassa Ülemiste Keskus  ja Rocca Al Mare sulkevat ovensa jo kello 19.00 (Prismat ovat avoinna klo. 23.00 asti). Nautica Keskus taas laittaa ovet säppiin jo kello 18.00.

Itsenäisyyspäivä startataan Tallinnassa kello 07.30 alkavalla Toompean mäen perinteisellä lipunnostolla, tästä ohjelma jatkuu Tallinnan Kaarlin kirkossa järjestettävällä jumalanpalveluksella ja kello 12 on luvassa Viron puolustusvoiman perinteinen itsenäisyyspäivän paraati, joka pidetään tänä vuonna Tallinnassa. Viron Itsenäisyyspäivä huipentuu illalla Tallinnan Kansallisooppera Estoniassa järjestettävään presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoon.