Iglupark on ainutlaatuinen majoituspaikka Tallinnan Noblessnerin alueella, tarjoten 10 tyylikästä majoitusiglua, 5 saunaiglua ja 4 toimistoiglua. Iglut ovat modernisti sisustettuja ja tarjoavat mukavan majoituksen meren äärellä. Alueella on myös iglubaari ja terassi. Tämä kohde sopii erityisesti pariskunnille, yksinmatkustaville ja ystäväporukoille, jotka haluavat nauttia Noblessnerin monipuolisesta tarjonnasta ja merellisestä tunnelmasta.

Tallinnan Noblessnerin alueella aivan meren äärellä sijaitsee mielenkiintoinen pikku kylä, jossa seisoo vierivieressä tyylikkäitä mustia iglunnäköisiä rakennuksia. Tämä paikka on virolaisen Iglucraft yrityksen vuonna 2021 avaama Iglupark, joka käsittää kymmenen majoittumiseen suunniteltua iglua, viisi saunaiglua sekä neljä toimistoiglua. Kaikki nämä ovat varattavissa Igluparkin nettisivujen kautta. Lisäksi alueelta löytyy myös iglubaari ja terassialue, johon voi kuka tahansa pysähtyä ohikulkumatkalla lasilliselle.

Me yövyimme kaksi yötä iglussa numero 5, josta on suora näkymä Lentosataman satama-alueelle ja Tallinnan lahdelle. Iglut ovat kyllä niin ulkoa kuin sisältä arkkitehtuurillisesti näyttävän näköisiä ja ulkoseinän tummanpuhuvat värit ja sisätilojen vaalean kevyet värit luovat mielenkiintoista kontrastia. Iglussa on varsinaisesti kaksi erillistä tilaa: kylpyhuone/wc sekä oleskelutila, mutta oleskelutilassa on erikseen keittiö, “olohuone” ja syvennyksessä sänky. Iglun parhaat näkymät aukeavat ehdottomasti “olkkarin” ikkunasta, mutta myös sängyllä pötkötellessä voi hieman pienemmästä ikkunasta ihailla merimaisemaa. Kokonaisuudessaan majoittuminen iglussa oli oikein onnistunut, mutta ehkä muutaman asian tekisi itse toisin, jos tämmöisen joskus pystyisi hankkimaan vaikkapa mökille vierasmajaksi.

Ensinnäkin vaikka ilmalämpöpumppu ei olisikaan tämmöisessä esteettisesti näyttävässä rakennuksessa mikään varsinainen kaunistus, niin se varmasti parantaisi kyllä ilmankiertoa sisätiloissa. Nyt tuli visiitin aikana monta kertaa tuuletettua iglua ovi ja kylppärin ikkuna auki. Toiseksi sitä tulisi varmasti hankittua paremmin pimentävät verhot kaikkiin oleskelutilan ikkunoihin, sillä nyt tila pysyi koko ajan melko valoisana, sillä”olkkarin” ison ikkunan verho oli melko ohut ja ulko-ovessa ei ollut verhoa laisinkaan. Sängyn päädyssä olevan ikkunan verho sentään hieman pimensi. Eli jos olette herkkäunisia valon suhteen, mutta haluaisitte Igluparkiin yöpymään, niin kannattaa ottaa unimaski mukaan. 🙂 Korvatulppia huoneessa sen sijaan oli, mutta näille ei tullut käyttöä.

Kannattaa muistaa, että vaikka illalla ikkunasta voikin katsoa rauhallista merimaisemaa, niin Iglupark sijaitsee hyvin keskeisellä paikalla, kivenheiton päässä Noblessnerin alueen vilinästä. Eli jos mielessä on mukavan rauhallinen luontoloma, niin tämä paikka ei sitä tarjoa, mutta jos taas haluatte kokea majoituksen yhteydessä meren läheisyyden ihan uudella tavalla ja samalla nautti Noblessnerin alueen ravintola-, yöelämä- ja kulttuuritarjonnasta, niin silloin Iglupark on erinomainen valinta. Näin lähelle rantaviivaa ei taida päästä missään muussa Tallinnan majoituspaikassa. On hyvä mainita, että aamiainen ei kuulu huoneen hintaan, mutta tämän voi tilata lisämaksusta suoraan huoneeseen toimitettuna. Ihan tuossa lähettyvillä ei ole mitään varsinaisia aamiaispaikkoja, mutta tänne voi hyvin tilata toimituksen Woltin, Boltin ja Fudyn kautta. Me päädyimme ensimmäisenä aamuna tilaamaan aamiaiset kahvilaketju Caffeinesta ja toisena aamuna lähdettiin Telliskiven Literaatiin aamiaiselle.

Caffeinen aamiainen
Caffeinen aamiainen

Olimme liikkeellä meidän puolitoistavuotiaan tyttären kanssa ja hänelle oli mukana matkasänky (tämmöisen olisi saanut myös Igluparkin kautta, mutta päädyimme ottamaan oman mukaan), joka mahtuikin ihan hyvin sohvan ja sängyn väliin jäävään tilaan. Parin päivän aikana tuli kuitenkin mietittyä sitä, että tämä paikka ehkä kuitenkin soveltuu parhaiten yksinmatkustaville, pariskunnille ja ystäväporukoille. Ehkä täällä olisi itsekin päässyt vähän enemmän fiilistelemään iglun yhteydessä olevaa terassia, Iglubaaria, saunoja ja ympäröivää aluetta, jos olisi ollut liikkeellä niin sanotusti ihan itsekseen. Tänne täytyy siis tulla joku kerta uudestaan. Ja jos muuten olette valmiita pistämään hieman lisää kättä taskuun, niin Igluparkista löytyy myös yksi iglu, jonka yhteydessä on oma sauna ja poreallas.

Igluja valmistava virolainen Iglucraft on viime vuosina kansainvälistynyt vauhdilla ja vaikka yritys ei vielä liikevaihdon puolesta mikään massiivisen kokoinen olekaan, niin ovat nämä käsityönä valmistetut iglut houkutelleet ostajia ulkomaita myöten ja joukkoon mahtuvat muun muassa jalkapallolegenda David Beckham, julkkiskokki Gordon Ramsay ja ohjaaja Guy Ritchie. Jos majoittuminen, saunominen tai kokoustaminen igluparkissa kiinnostaa, niin varauksen voitte tehdä paikan nettisivujen kautta. Jos taas aloitte jo mielessänne sovittelemaan iglua takapihalle tai mökkitontille, niin lisätietoa Iglucraftin valmistamista rakennuksista löydätte heidän nettisivuilta.

Noblessnerin alueella kannattaa tutustua myös seuraaviin paikkoihin:
Lue lisää: Tallinnan Hotellit

Igluparkin sijainti Tallinnan kartalla:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän