T1 Mall of Tallinn kauppakeskus avattiin Tallinnan Ülemiste Keskuksen läheisyyteen marraskuussa 2018, ja monella tuntui olevan tätä paikkaa kohtaan suuret ennakko-odotukset, mutta toistaiseksi keskuksen taaperrus on ollut surullista katsottavaa. Koko olemassaolonsa ajan T1 Mall of Tallinnia ovat vaivanneet tyhjät liiketilat ja korona-aikana alkuperäinen omistajataho myös teki konkurssin. Ostoskeskusta yritettiin kaupata muutamaankin otteeseen ja lopulta joulukuussa 2021 keskukselle löytyi uudet ostajat 55 miljoonan euron hintaan. Valitettavasti uusien omistajien kädenjälki ei toistaiseksi juurikaan näy T1 Mall of Tallinn kauppakeskuksen tiloissa, sillä viimeisimmällä visiitillä täällä oli tyhjempää kuin koskaan aikaisemmin. Brittiläinen tavarataloketju Debenhams tuskin tulee koskaan avaamaan liikettä tämän kauppakeskuksen katon alla ja myös iso määrä pienempiä myymälätiloja seisoo tyhjillään.

T1 Mall of Tallinn Ostoskeskus

Jotenkin T1 Mall of Tallinnin kanssa tuli jo ennen rakentamisen aloittamista semmoinen fiilis, että mahtaakohan tämmöiselle oikeasti olla kysyntää, sillä Tallinnassa oli runsaasti ostospaikkoja ja kauppakeskuksia jo entuudestaan. Myös kauppakeskuksessa kulkeminen on ainakin omasta kokemuksesta yllättävän hankalaa, sillä joistain kerroksista on pääsy toiseen ainoastaan kerroksen päädyssä olevista liukuportaista. Tästä tulee helposti semmoinen fiilis, että täällä on vähän niin kun pakosta katselemassa kauppojen ikkunoita. Varsinkaan shoppailun suhteen tämä kauppakeskus ei vaan toimi, sillä muualta löytyy huomattavasti parempi valikoima vaatekauppoja sun muuta. Ostoksille suosittelemmekin siis suuntaamaan vaikkapa Viron suurimpaan kauppakeskukseen Ülemisteen, Viru Keskukseen, Rotermannin Kortteliin tai Solaris Keskukseen.

Ehkä ainoat syyt miksi tänne kannattaisi lähteä ovat yläkerran perheravintola Pann & Kook, viihdekeskus Super Skypark, josta löytyy muun muassa Euroopan suurin trampoliinikeskus, kiipeilyalue, SkyLab tiedekeskus sekä SkyWheel of Tallinn maailmanpyörä.  Tämä paikka näyttää vetävän lapsiperheitä, joten jos olette Tallinnassa reissussa lasten kanssa, niin tänne perheen pienimmät sekä vähän isommatkin pääsevät purkamaan ylimääräistä energiaa.

Jos päätätte lähteä käymään täällä, niin T1 Mall of Tallinn kauppakeskukseen pääsee Tallinnan ydinkeskustasta kätevästi julkisilla, sillä raitiovaunu numero 4 pysähtyy aivan kauppakeskuksen vieressä (Ülemiste jaam-pysäkki). Lisätietoa T1 Mall of Tallinnin liikkeistä voitte katsoa kauppakeskuksen nettisivuilta.

Kauppakeskuksen aukioloajat:
Liikkeet – Ma-Pe 11-20, La-Su 10-20
Selver – Ma-Su 08-23
Skypark – Ma-Su 10-22
Skywheel of Tallinn – Ma-To 11-22, Pe-Su 10-22

Lue lisää: Tallinnan Ostokset
T1 Mall of Tallinn merkittynä Tallinnan karttaan:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän