Jos Tallinnan yöelämä kiinnostaa, niin tästä tekstistä löydätte hieman vinkkejä paikanvalintaan. Olemme huomanneet joidenkin suomalaisten suosivan Viru Hotellin Amigoa, mutta me henkilökohtaisetsi emme sitä voi suositella, sillä yhden kerran siellä on tullut käytyä ja tuskinpa tarvitsee toista kertaa mennä. Hinnat ovat turhan kovat ja Tallinnasta löytyy ehdottomasti parempiakin paikkoja.
Tässä muutamia vinkkejä Tallinnan yöhön:
Babylon Bar. Vanhankaupungin pääkadun varrella sijaitseva salakapakka, jonka sisäänkäynnistä kävelee helposti huomaamattaan ohi. Tarjolla ensiluokkaisen hyviä drinkkejä ja miellyttävän rento ilmapiiri.

Drinkkibaari Parrot Minibar. Mieletön salakapakka Tallinnan vanhassakaupungissa, jossa mukava ilmapiiri ja erinomaisia drinkkejä.


Whisper Sister. Toinen kerrassaan ihastuttava salakapakka, johon löytäminen vaatii hieman nokkeluutta sekä suunnistustaitoja. Myös paikan drinkkivalikoima on parasta a-luokkaa.

Sigmund Freud. Ehdottomasti yksi kaupungin parhaista drinkkibaareista. Sigmund Freud on tyylikkäästi sisustettu, mutta sen parasta antia ovat eittämättä baarimestarit ja heidän taidokkaat luomuksensa.

Pudel Baar. Baari sijaitsee Tallinnan Balti Jaaman torin läheisyydessä ja paikka on ehdottomasti yksi kaupungin parhaista olutbaareista. Pudel sijaitsi lähes vuosikymmenen ajan Telliskiven luovassa keskuksessa, mutta tammikuussa 2023 paikka avasi ovensa uudessa sijainnissa.


Põhjala Tap Room. Viron suurimman pienpanimo Põhjalan uusi upea panimorakennus Tallinnan Noblessnerin satama-alueella. Vanhaan tehdasrakennukseen kunnostetuissa tiloissa toimivassa Põhjala Tap Roomissa on vaikka mitä, sillä baarin puolelta löytyvän kattavan 24 hanan olutvalikoiman ja ravintolan lisäksi täällä on myös olutkauppa sekä yksityissauna.


Ravintola Horisontin Drinkkibaari. Kaupungin parhaat näköalat tarjoava drinkkibaari, joka tosin ei ole sieltä edullisimmasta päästä. On kuitenkin pakko todeta, että drinkit ovat kyllä hintansa arvoisia.


Junimperium Distillery. Telliskivessä sijaitseva ginibaari ja -tislaamo. Junimperium valmistaa laadukkaita ginejä, joita on käytetty pohjana sen ginibaarissa tarjolla olevissa drinkeissä. Baari on todella tyylikkäästi sisustettu ja muutenkin tämä virolainen ginivalmistaja on todella onnistunut brändäämisessä.


Purtse Tap Room. Purtse on alunperin kolmen kaveruksen perustama pienpanimo, joka toimii Itä-Virossa Purtsen vasallilinnan vanhoissa sepänpajan tiloissa. Panimon valikoimasta löytyy noin tusinan verran erilaista olutta ja nämä ovat luonnollisesti Tallinnan Telliskiven Purtse Tap Roomissa hyvin edustettuna, mutta omien oluiden lisäksi listalta löytyy myös muutamia vierailevia oluita.


Hell Hunt Pub. Hell Hunt tunnetaan ensimmäisenä virolaisena pubina, joka on sijainnut Tallinnan vanhankaupungin Pikk-kadun varrella jo vuodesta 1993 asti. Paikan nimi Hell Hunt tarkoittaa suomeksi käännettynä hellää sutta. Hell Huntilla on jo vuosien ajan ollut hanassa useampikin paikan oma olut, joista suosituimpia ovat Hele ja Tume eli vaalea ja tumma olut. Tämän lisäksi listalta löytyy kattava valikoima vierailevia oluita.


Koht / Moonshine BaariKoht eli suomeksi “paikka” on Tallinnan vanhassakaupungissa sijaitseva todella kattavalla olutvalikoimalla varustettu baari. Täältä löytyy oluita laidasta laitaan, joten oluenystävien kannattaa poiketa täällä. 


Pööbel. Paikan nimi tarkoittaa vapaasti käännettynä rahvasta, mutta nimestään huolimatta paikan sisustus on tyylikkäästi toteutettu. Pööbel on vahva lisäys Tallinnan alati kasvavaan trendibaarien joukkoon, ja baarista löytyy kohtuullisen hyvä olutvalikoima sekä muita drinkkejä moneen lähtöön.


Brew Dog. Skottilaisen panimon olutbaari löytyy Rotermannin korttelista. Paikka sijaitsee vanhan tehdasrakennuksen alakerrassa ja täällä on ehdottomasti omanlaisensa tunnelma. Kattava valikoima erilaisia oluita niin BrewDogilta kuin myös vierailevilta panimoilta.


Manna La Roosa. Tämä paikka sijaitsee Tallinnan keskustassa lähellä vanhankaupungin Viru-katua. Illanviettopaikkaa etsiville se saattaa olla ihan kiinnostava vaihtoehto, sillä viikonloppuiltaisin ravintola on tupaten täynnä ihmisiä, jotka ovat tulleet nauttimaan paikan hyvistä drinkeistä. Joten jos haluatte varmasti saada tuolta pöydän, niin suosittelemme tekemään pöytävarauksen. Drinkit maksavat noin 7-10€ kappale.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 


Nimeta. Baari on ulkomaalaisten opiskelijoiden ja urheilufanien suosima illanviettopaikka, jossa meno on yleensä aina hyvä. Lisäksi useammasta televisioruudusta tulee urheilua kuten mm. Englannin Valioliigaa. Juomat ovat kohtuullisen edulliset ja Nimetasta saa myös ihan ok ruokaa. Joka keskiviikko Nimetassa on Ladies Night, jolloin naiset saavat kaksi drinkkiä yhden hinnalla. Asiakaspalvelu on yleisesti ottaen todella heikkoa, mutta jos urheilu ja kansainvälinen ilmapiiri kiinnostavat, niin Nimeta kannattaa käydä katsastamassa. Lisätietoa löydätte Nimetan nettisivuilta.

Scotland Yard. Pubi sijaitsee Mere Puiesteen varrella ja paikka on sisutettu melko omintakeiseen tyyliin, sillä Scotland Yardista löytyy iso akvaario, vanhoja aseita, kirjahyllyjä sekä vanha moottoripyörä. Tuolla on myös ihan kelvollinen viinivalikoima ja muutenkin drinkit ovat kohtuuhintaisia. Scotland Yardista saa ruokaa myös, ja viikonloppuisin paikassa on tarjolla livemusiikkia. Matkalla D-terminaalilta vanhaankaupunkiin Scotland Yard on oikeastaan ensimmäinen kunnon pubi, joten se on myös hyvä välietappi esimerkiksi matkalla Raatihuoneentorille.
Tallinnan Baarit 2355
Levist Väljas. Jos haluatte kokea kunnon paikallista menoa, niin Levist Väljas ‘is the place to be‘. Sisäänkäynti ei näytä kovinkaan hääppöiseltä ja myös sisältä paikka näyttää enemmän kellarilta kuin baarilta, mutta viikonloppuisin Levistessä on meno joka ilta katossa. Alkuillasta paikka on yleensä lähes tyhjä, sillä paikka on tunnettu erityisesti siitä, että sinne suunnataan yleensä vasta loppuillasta tai aamusta, sillä viikonloppuisin paikka on auki aamukuuteen saakka. Levist Väljaksen juomavalikoima ei päätä huimaa, sillä drinkkejä on edes turha yrittää tilata, mutta hinnat ovat halvat ja juuri tämän takia Leviste onkin suosittu erityisesti opiskelijoiden keskuudessa.

Club Prive. Yksi Tallinnan suosituimmista klubeista ja sinne on lähes aina viikonloppuisin jonoa. Useisiin tapahtumiin voi käydä ilmoittautumassa etukäteen Club Priven Facebook-ryhmässä ja tällöin olette ikään kuin “listalla”. Liput sisään maksavat yleensä noin 5-15€, ja juomat eivät tosiaankaan ole Tallinnan halvimpia. Jos kuitenkin haluatte käydä katsomassa millainen meno on yhdessä Tallinnan suosituimmista pintaliitopaikoista, niin Privessä kannattaa käydä ainakin yhden kerran. Me emme paikkaa osaa kovinkaan paljoa arvostaa, mutta tiedämme ihmisiä, jotka käyvät Privessä lähes joka ikinen viikonloppu. Klubin nettisivuilla kannattaa käydä tutustumassa tulevaan ohjelmistoon.
Tallinnan Yökerho Club Prive

Club Hollywood. Priven ohella toinen hyvin suosittu klubi Tallinnan keskusta-alueella ja paikka meneekin saman kategoriaan Club Priven kanssa. Club Hollywood on erityisesti vironvenäläisten suosima menomesta. Yksi mielenkiintoinen asia Hollywoodissa on se, että yöklubi on rakennettu tiloihin. joissa neuvostoaikana toimi elokuvateatteri. Klubissa on melkeinpä joka viikonloppu esiintyjiä ja liput sisään maksavat noin 5-10€. Lisätietoa löydätte Club Hollywoodin nettisivuilta.


Drink Bar. Tallinnan vanhassakaupungissa sijaitseva Drink Bar on jo usean vuoden ajan ollut oluenystävien kohtauspaikka, sillä se on tullut tunnetuksi hyvästä juomavalikoimastaan ja rennosta tunnelmastaan. Viime vuosina Drink Bar on kuitenkin saanut kilpailijoita ja samalla sen hohto on ehkä hieman himmennyt.

6 KOMMENTIT

  1. JUST niin suomalaista. Kaikista tasokkain ja suosituin paikka saa arvostelut : “emme juurikaan paikkaa arvosta.” Junttimaista. Eli suomalaiset porot, kaikki vaan halvimpaan paikkaan! :)) Siihen on totutettu, ei vaadita eikä haluta parasta, huonompikin riittää! :))

  2. Kiitos kommenteista.itse olen käynyt scotland yardissa,se oli miellyttävä paikka,sisustus nimen mukainen,juomat kohtuuhintaisia,ruoka oli maukasta ja valtavat annokset,kannattaa käydä👍

  3. Anonyymi on onnistunut kyllä kirjoittamaan ehkä internetin hyödyllisimpiä kommentteja.
    ”Eipä paljon kiinnosta kommentoida. En siis kirjoita mitään. Vaikka kerrottavaa olis paljonkin…..”

    Voisitko vielä hieman juntimmalta vaikuttaa.

  4. Eipä paljon kiinnosta kommentoida. En siis kirjoita mitään. Vaikka kerrottavaa olis paljonkin…..

  5. Kiitos tästä ja muista ohjeista. Näistä varsinkin scotland yardista tykkäsin. Ravintolaohjeet olivat myös päteviä.

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän