Jos haluatte saada Tallinnasta nopean yleiskuvan, niin Tallinn City Tour-bussit tarjoavat oivan välineen tähän tarkoitukseen. Valittavana on kolme eri linjaa kulkevaa kiertoajelua: sininen-, punainen- ja vihreä linja. Sinisellä linjalla pääsee näkemään Rocca Al Maren aluetta ja mm. ulkoilmamuseon, hevosradan, eläintarhan, kauppakeskus Rocca Al Maren sekä Saku Suurhallin. Punaisella linjalla taas mennään ihmettelemään keskusta-aluetta sekä Kadriorgin puistoa. Matkalle osuu esimerkiksi Viron Taidemuseo, OopperataloVapaudenaukio sekä Paksu Margareeta torni. Vihreällä linjalla taas pääsee pällistelemään hieman kauempana keskustasta olevaa Tallinnan Piritan ranta-aluetta. Reitille osuvat mm. Televisiotorni, Laululava, Rusalka-patsas ja Piritan legendaarinen uimaranta.
Kiertoajelut Tallinna 1102

Bussit ovat kätevä tapa kulkea Tallinnassa myös siinä mielessä, että busseista voi hypätä pois millä pysäkillä huvittaa ja nousta taas kyytiin valitsemallaan pysäkillä. Lippuja voi ostaa busseista ja hinnat ovat seuraavat:

Aikuinen: 24h lippu 25€, 48h 28€ ja 72h 29€
Lapset 7-18v : 24h lippu 15€, 48h 15€ ja 72h 15€
2 aikuista ja 3 alle 18-v lasta: 24h lippu 60€, 48h 65€ ja 72h 70€
Alle 7.v lapset ilmaiseksi

tallinn_card_free_white1
Tallinn City Tourin-nettisivuilta löydätte linjojen aikataulut ja linjakartan tuosta ylhäältä.

5 KOMMENTIT

 1. Ostettiin satamasta päivälippu.jäätiin pois tvtornilla.kun piti mennä seuraavana bussiin niin kuski ei päästänyt.höpötti Green lineline.huijausta koko lippu

  • Moikka,

   ikävä kuulla tämmöisestä kokemuksesta. Kannattaa varmaan olla suoraan yhteydessä City Touriin.

 2. Kiitoksia! Mukavaa kuulla että blogistani on ollut hyötyä. 🙂
  Itse käyn melkeinpä Kalev Span naapurissa sjaitsevassa Reval Sportissa ( http://www.revalsport.ee/ ) Siellä maksaa opiskelijalle kuukausikortti 650 EEK ja liittymismaksu 75 EEK…. tuon halvemmalla keskusta-alueella tuskin pääsee salille. Keskustan ulkopuolella toki sijaitsee jotain saleja mutta hinnasta/laadusta en osaa kyllä sanoa mitään.

  Mutta jos ei tuo hinta tunnu liian pahalta niin käy kokeilemassa Revalia… paikka ihan ok kaikinpuolin. 🙂

 3. Kiitos loistoblogista! Tästä on ollut paljon hyötyä juuri Tallinnaan muuttaneellekin!
  Viitsisitkö kirjoittaa erilaisista urheilumahdollisuuksista Tallinnassa? Itse olen yrittänyt löytää sopivaa kuntosalia Vanhankaupungin lähettyviltä mutta toistaiseksi en ole löytänyt mitään muuta kuin ah, niin ihanan hintaisen Kalev Span. Kiitos jo etukäteen!

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän