Kampai on Noblessnerin alueen vauhdilla kasvavan laadukkaan ravintolaskenen uusin tulokas. Japanilaiskokki Hide Hirakata, virolainen sommelier Oskar Pihlik sekä Katrily Lepik ovat halunneet tuoda pienen palan Tokiota Tallinnaan, ja lounasvisiittimme perusteella täytyy todeta, että he ovat onnistuneet tässä oikein mukavasti.

Japanilaisravintola Kampain sisätiloissa yhdistyvät onnistuneella tavalla Noblessnerin vanhan sukellusvenetehtaan teollisen fiiliksen antavat rakenteet, Tokion kaduilta tutut japanilaiset kyltit sekä muuten yksinkertaisen hillitty sisutus. Näin avarasta tilasta saattaisi helposti tulla liian hallimainen, mutta meille tästä kokonaisuudesta tuli enemmänkin mieleen semmoinen mukavan rento ja viihtyisä kauppahalli-fiilis.

Tallinnan Kampain omistajiin lukeutuva Hide Hirakata on Kanadan kautta Viroon muuttanut japanilainen, joka alkoi Tallinnaan muutettuaan kutsua paikallisia syömään hänen omaan kotikeittiöönsä. Täällä hän esitteli japanilaisen keittiön ramen-herkkuja ja sai samalla paikallisia ystäviä. Yhteensä Hiden kotona kävi syömässä yli 900 vierasta. Hänen ensimmäinen ravintolansa Tallinnassa oli satama-alueella sijaitseva Washoku Restaurant, ja nyt hänen luomuksiaan pääsee maistelemaan myös Kampaissa. Me tilasimme listalta lounaaksi maki susheja, katkarapu tempuraa sekä mustekala karaagea, ja kaikki näistä annoksista osoittautuivat herkullisiksi valinnoiksi. Sushit ja tempurat olivat taidolla tehtyjä, ja karaage oli niin meidän makuun, että päädyimme tilaamaan vielä toisen kierroksen tätä herkkua. 🙂 Jälkiruoaksi kokeilimme matcha creme bruleen, joka kruunasi onnistuneen lounaan.

Hyvän ruoan lisäksi täältä saa myös hyvää ja ystävällistä palvelua, ja olikin hienoa nähdä, että myös toinen paikan omistajiin lukeutuva Oskar oli salin puolella täydessä työn touhussa. Hänestä täytyy sen verran mainita, että miehellä on aikaisempaa kokemusta semmoisista Tallinnan huippuravintoloista kuin Leib, Ribe sekä 180 Degrees, joten myös ravintolan juomalistan takaa löytyy vahvaa ammattitaitoa.Kampai Noblessner (9)

Summa summarum, lounasvisiitti Kampaihin oli kaikin puolin onnistunut, ja kokemuksemme perusteella tästä jäi semmoinen fiilis, että ravintola toimii varmasti hyvin myös illallispaikkana. Sen verran vakuuttuneita olimme tämän paikan tasosta, että jatkossa se löytyy myös Tallinnan Ravintolat-suosituslistaltamme. Tallinnassa ei edelleenkään missään nimessä ole runsaudenpulaa laadukkaista japanilaisista ravintoloista ja sushi-paikoista, joten Kampai on todella tervetullut lisäys kaupungin ravintolatarjontaan.

Kampai Tallinna (9)

Ravintolan listalta löytyy sen verran kattava valikoima erilaisia japanilaisia ruokia, että emme ala niiden kaikkien hintoja tähän luettelemaan. Meidän lounaamme maksoi yhteensä 73,50 euroa, ja tähän sisältyi neljä erilaista annosta, edamame pavut, kaksi lasia chablis valkoviiniä, cappuccino sekä creme brulee. Tarkemmat tiedot Kampaista ja sen menusta voitte katsoa paikan nettisivuilta. Pöytävarauksen voitte halutessanne tehdä suoraan tästä:

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

Aukioloajat:
Ma-To 12.00-22.00
Pe-La 12.00-23.00
Su 12.00-21.00
Noblessnerin nopeasti kehittyvällä alueella kannattaa tutustua myös seuraaviin paikkoihin:
Lue lisää: Tallinnan Ravintolat
Ravintola Kampai merkittynä Tallinnan karttaan:

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän