Vappuun on enää reilut pari viikkoa ja moni Tallinnaan reissua suunnitteleva varmasti miettii, että miltäs se Tallinnan vappu (viroksi volbripäev) näyttää, ja miten se vaikuttaa kauppojen, ravintoloiden, yökerhojen ym. aukioloaikoihin. Vastaus on, että se hieman riippuu siitä mitä reissultaan haluaa. Vappu on Virossa virallinen pyhäpäivä, joten pienemmät putiikit sekä osa ravintoloista ja museoista on suljettuna. Sen sijaan esimerkiksi Ülemiste KeskusKristiine Keskus ja Rocca Al Mare ovat ihan normaalisti auki. Tallinnan satama-alueella sijaitseva Nautica Keskus tosin on avoinna normaalia lyhyemmän ajan (09.00-20.00). Museoista muun muassa Tallinnan Kaupunginmuseo sekä Kiek in de Kök ovat toukokuun ensimmäisenä päivänä suljettuina. Sen sijaan Tallinnan Lentosataman museo on avoinna 01. toukokuuta kello 10.00-17.00.

Virossa volbripäevän vietto on huomattavasti rauhallisempaa kuin kotosuomessa, mutta toki myös Virossa vietetään vappua. Maassa on lainailtu hieman saksalaista kansanperinnettä, jossa vappu liitetään noitiin. Viron yliopistokaupunki Tartossa vappua vietetään volbriöön merkeissä, johon kuuluu Tarton yliopiston opiskelijayö, jossa perinteisesti tehdään erilaisia rituaaleja ja pidetään hauskaa.

Tallinnan ravintoloista vappuna ovat avoinna muun muassa seuraavat suosituslistaltamme löytyvät ravintolat (ravintolan nimeä klikkaamalla pääsette lukemaan arvostelumme kyseisestä ravintolasta):

Ravintola Leib

Ravintola Ore
Parrot MiniBar
Kaks Kokka
Chedi
Ribe

6 KOMMENTIT

    • Nyt heititkin hieman haastavamman kysymyksen… tästä meillä ei valitettavasti ole varmaa tietoa ja netistä hakemallakaan tähän ei löytynyt varmaa vastausta.

  1. Onko miten tietoa kauppojen, putiikkien ja ravintoloiden aukioloajoista vappuaattona 2017, joka sattuu tänä vuonna olemaan sunnuntai..?

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän