Vappuun on enää reilut pari viikkoa ja moni Tallinnaan reissua suunnitteleva varmasti miettii, että miltäs se Tallinnan vappu (viroksi Volbripäev tai Kevadpüha) näyttää, ja miten se vaikuttaa kauppojen, ravintoloiden, yökerhojen ym. aukioloaikoihin. Vastaus on, että se hieman riippuu siitä mitä reissultaan haluaa. Vappu on Virossa virallinen pyhäpäivä, joten pienemmät putiikit sekä osa ravintoloista ja museoista saattaa olla suljettuna. Tänä vuonna vappu osuu vielä maanantaille, joka on usein se viikonpäivä jolloin monet ravintolat ja museot pitävät ovensa muutenkin kiinni. Sen sijaan esimerkiksi Ülemiste KeskusKristiine Keskus, Rocca Al Mare, Nautica Keskus sekä Solaris Keskus ovat ihan normaalisti avoinna. Museoista muun muassa Tallinnan Kaupunginmuseo sekä Kiek in de Kök ovat toukokuun ensimmäisenä päivänä suljettuina. Sen sijaan Tallinnan Lentosataman museo on avoinna 01. toukokuuta kello 10.00-17.00.

Virossa volbripäevän vietto on huomattavasti rauhallisempaa kuin kotosuomessa, mutta toki myös Virossa vietetään vappua. Maassa on lainailtu hieman saksalaista kansanperinnettä, jossa vappu liitetään noitiin. Viron yliopistokaupunki Tartossa vappua vietetään volbriöön merkeissä, johon kuuluu Tarton yliopiston opiskelijayö, jossa perinteisesti tehdään erilaisia rituaaleja ja pidetään hauskaa. Lisää virolaisesta vapusta voitte lukea Visit Estonian sivuilta.

Tallinnan ravintoloista vappuna ovat avoinna muun muassa seuraavat suosituslistaltamme löytyvät ravintolat:

PULL
Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

Tai Boh
Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

Taqueria
Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

8 KOMMENTIT

  1. Moi, kannattaako Viroon lähteä nyt 1.5.2023 vappuna? Jos matkalta havittelee shoppailus esimerkiksi Bershkassa, Bull&Bearissa ja stradivariuksella jotka sijaitsevat Rotermann cityssä? Sekä superalko käynti on tietysti pakollinen.

    • Moikka,

      Vappua ei Virossa vietetä samalla tavalla kuin Suomessa ja tällä ei ole suurempaa vaikutusta kauppojen aukioloaikoihin eli shoppailemaan pääsee. 🙂

    • Nyt heititkin hieman haastavamman kysymyksen… tästä meillä ei valitettavasti ole varmaa tietoa ja netistä hakemallakaan tähän ei löytynyt varmaa vastausta.

  2. Onko miten tietoa kauppojen, putiikkien ja ravintoloiden aukioloajoista vappuaattona 2017, joka sattuu tänä vuonna olemaan sunnuntai..?

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän