Tallinnassa on useita laadukkaita ostoskeskuksia, joista varmasti löytyy jokaiselle shoppailijalle jotain mieleistä. Ohessa listattuna Tallinnan parhaat paikat ostoksille pienten esittelyiden kera. Laajemmin tietoa löydätte klikkaamalla kauppakeskuksen linkkiä. Ostoskeskukset on järjestetty suuntaa antavasti sen mukaan mitä kauppakeskuksia me omilla ostosreissuillamme. Viron suurin kauppakeskus Ülemiste on nykyään meidän suosikkimme kun taas Mustikaksessa tulee käytyä harvoin.
Ülemiste Keskus: Kauppakeskus sijaitsee aivan lentokentän tuntumassa noin 4 kilomterin päässä Tallinnan keskustasta (Viru Keskukselta). Nykyään Ülemiste pitää hallussaan Viron suurimman kauppakeskuksen valtikkaa, joten sieltä löytyy vaikka mitä.

Viru Keskus: Tämä paikka löytyy aivan Tallinnan ydinkeskustasta Narva Maantien varresta. Viru Keskuksessa tulee käytyä usein pelkästään jo paikan keskeisen sijainnin takia ja lisäksi kauppakeskuksesta löytyy Kaubamajan tavaratalo.


Solaris Keskus: Solaris sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä Viru Keskuksesta. Pitkään Solaris haki omaa identiteettiään, mutta viime vuosien aikana siitä on kuoriutunut kelpo ostoskeskus erinomaisella sijainnilla varustettuna. Erityisesti design zonessa kannattaa käydä ostoksilla, sillä sieltä löytyy myös virolaista designia. 🙂


Nautica Keskus: D-terminaalin välittömässä läheisyydessä sijaitseva Nautica Keskus avasi ovensa syksyllä 2017 täysin uudistettuna ja laajennettuna. Nykyään kauppakeskuksesta löytyy kuutisenkymmentä liikettä, joten ostosreissun voi hyvin polkaista käyntiin heti satamasta. 🙂


Rotermannin City: Rotermann City sijaitsee historiallisessa Rotermannin korttelissa aivan Tallinnan ydinkeskustassa Coca Cola Plazan takana Viru Keskukselta päin katsottuna. Keskuksen liikkeet ovat enemmän erikoisliikkeitä kuten mm. Pull & Bearin ja Stradivariuksen omat putiikit. Alue on ollut viime vuosina lähes jatkuvassa myllerryksessä, sillä vanhalle tehdasalueelle on noussut melkoista tahtia uusia asuinrakennuksia, toimistotaloja, kauppoja ja ravintoloita.


T1 Mall of Tallinn: Kauppakeskus avattiin Tallinnan Ülemiste Keskuksen läheisyyteen marraskuussa 2018, ja monella tuntui olevan tätä paikkaa kohtaan suuret ennakko-odotukset, mutta ainakin toistaiseksi tämä paikka ei ole oikein vakuuttanut. Kauppakeskus tuntuu melko keskeneräiseltä, sillä monet liiketilat ovat edelleen tyhjillään ja esimerkiksi brittiläinen tavarataloketju Debenhamskaan ei ole saanut myymäläänsä vielä auki.


Stockmann: Jos lähteminen kauaksi keskustasta ei oikein nappaa mutta ostoksille tekisi mieli, niin Viru Keskuksen ja Solariksen ohella hyvä shoppailupaikka on ehdottomasti Stockmann, joka sijaitsee Tallinnan Swissotellin välittömässä läheisyydessä.


Rocca Al Mare: Kauppakeskus sijaitsee Eläintarhan, Viron Ulkoilmamuseon ja Saku Suurhallin välittömässä läheisyydessä. Rocca Al Maren on hyvä paikka varsinkin vaateostoksille. Pitkään Rocca Al Mare oli Viron suurin kauppakeskus, mutta kuten jo aiemmin mainitsimme, niin nykyään tuota titteliä pitää hallussaan Ülemiste.


Kristiine Keskus: Tämä ostoskeskus on n. 10 minuutin bussimatkan päässä Viru Keskuksesta ja helpoiten sinne pääsee Viru Keskuksen takaa lähtevällä trollibussilla numero 3. Kristiine on ihan hyvä kauppakeskus, mutta toisaalta nykyään Tallinnan keskustan tarjonta on jo sen verran monipuolista, että harvemmin tänne tulee enää lähdettyä.


Postimaja Keskus: Tämä erittäin kompakti keskus sijaitsee aivan Viru Keskuksen vieressä Tallinnan ydinkeskustassa. Keskuksesta löytyy muun muassa H&M sekä New Yorker.


Foorum: Keskus löytyy Tallinnan keskustasta aivan Coca Cola Plazan, Viru Keskuksen ja Rotermannin välittömästä läheisyydestä. Foorumia ei voi kyllä edes hyvällä tahdolla kutsua kauppakeskukseksi, sillä keskus käsittää vain yhden muutaman kymmenen metrin pituisen kauppakadun, jossa sijaitsee yhteensä parisenkymmentä liikettä, joista suurin osa on pieniä putiikkeja.


Sikupilli: Tämä paikka on nykyään ihan kohtuullisen monipuolinen kaupunkikeskus, josta löytyy yhteensä 25 erilaista liikettä, mutta ei tänne kannata ehkä ihan varta vasten lähteä shoppailemaan, vaan mielummin yhdistää tämän vierailuun muissa lähialueen kauppakeskuksissa. 24 tuntia vuorokaudessa avoinna olevan ruokakauppa Prisman lisäksi suurimmat syyt tulla tänne ovat metsästys- ja kalastustarvikkeisiin erikoistuneen Jahipaunin  myymälä sekä viini- ja alkoholikauppa Vinodeli. Keskuksesta saa myös ruokaa, mutta täältä löytävät seitsemän erilaista ruokapaikkaa painottuvat pitkälti pizzaan, hampurilaisiin ja sushiin.


Magistral: Mustamäellä Sõpruse Puiesteen varrella sijaitseva kauppakeskus Magistral oli vielä tämän vuosikymmenen alkupuolella sen verran kehno paikka, ettei sille viitsinyt edes uhrata palstatilaa. Nykyään asiat ovat kuitenkin muuttuneet, sillä reilut viisi vuotta sitten kauppakeskus aukesi laajennettuna ja remontoituna. Rimi Hypermarketin lisäksi keskuksesta löytyy mm. urheiluvälineliike Rademar, lemmikkieläinkauppa Bosse sekä vaate- ja kenkäkauppoja kuten esim. Mosaic, Mustang, Seppälä, The Bag ja Walking. Yhteensä liikkeitä on yli kuusikymmentä, mutta ison osan koko keskuksen pinta-alalasta haukkaavat Rimi sekä kodintarvikeliike Koduekstra.


Järve Keskus: Järve Keskus sijaitsee noin 15 min päässä Tallinnan keskustasta. Järve Keskus on erikoistunut erityisesti sisustus- ja remonttitarvikkeisiin, joten tämäntyyppiset ostokset kannattaa hoitaa täällä. Tämän lisäksi keskuksesta löytyy myös vaatekauppoja, kenkäkauppoja ja urheiluvälineliikkeitä.


Mustika Keskus: Ostoskeskus on Tallinnassa Mustamäen alueella (noin 8km Viru Keskukselta), ja kokemuksemme paikasta eivät ole kovinkaan kummoiset. Emme keksi kovinkaan montaa hyvää syytä tuolla käymiseen, sillä sijaintinsa puolesta se on hieman huonossa paikassa eikä siellä ole juuri mitään. Jos satutte ajamaan ohi, niin Prismassa voi käydä, mutta ei sinne ihan varta vasten kannata lähteä. Paljon paremmin löydätte liikkeitä vaikkapa Viru Keskuksesta, Solariksesta, Kristiine Keskuksesta, Rocca al Maresta tai Ülemistesta.

83 KOMMENTIT

 1. Hei, mahtaakohan Tallinnassa nykyään olla mitään leluliikettä tai muuta kauppaa mistä löytäisi hello kitty-tuotteita? Myös disney aiheiset tuotteet kiinnostaisi.

  • Tallinnan XS Mänguasjad lelukaupoista pitäisi löytyä ainakin jotain Hello Kitty- ja Disney-tuotteita. Tässä linkki nettisivuille: https://www.xsmanguasjad.ee/
   Heidän myymälänsä löytyvät T1 Mall of Tallinnista, Tallinnan Stockmannilta, Kristiine Keskuksesta, Rocca al Mare Keskuksesta, Ülemiste Keskuksesta sekä Viimsi Keskuksesta.

  • Moikka,

   noissa outleteissa ei ole koskaan tullut käytyä, joten emme osaa niistä sanoa sen enempää. Täytyy varmaan joku kerta lähteä tsekkaamaan ne. 🙂

  • Siellä on siis Nike, Reebok ja Adidaksen Outletit.
   Ainakin Niken puolella valikoima olis kohtalaisen laaja ja hyvä hintataso.

 2. Hei,

  Löytyykö Tallinnasta myymälää jonka valikoimissa olisi Kappa-tekstiilit? Olisiko suosituksia mihin kauppoihin kannattaa teinin (poika) suunnata?

  • Moikka,

   ainakaan itse en tiedä, että Kappa-tekstiilejä olisi missään myynnissä. Teinipojan kanssa kannattaa varmaan suunnata joko Rotermannin kvartaaliin (mm. Pull&Bear ja Bershka) tai sitten Ülemiste Keskukseen (mm. New Yorker).

   -Tuomas

  • Moikka,

   ei nyt ihan heti tule mieleen, että olisimme noita nähneet myynnissä. Kummallakaan merkillä ei ole ainakaan omia myymälöitä Virossa.

 3. Mitä ostoskeskuksia on D-terminaalin lähellä kävelymatkan päässä? Ja jos kauempana niin paljonkohan taksi maksaisi?

  • Moikka,

   Tallinnan D-terminaalin lähellä sijaitsee Norde Centrum ja hieman kauempana Rotermanni City, Viru Keskus, Foorum sekä Postimaja Keskus. Lisäksi keskusta-alueelta löytyy Solaris ja Stockmann. Kaikki edellä mainitut paikat sijaitsevat semmoisella etäisyydellä D-terminaalista, että kyllä noihin terveillä jaloilla jaksaa kävellä. 🙂 Kauempana sijaitsevat Rocca Al Mare, Kristiine Keskus sekä Ülemiste Keskus. Mihinkään noista ei taksimatka maksa yli 10€, mutta taksin valinnan kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä epärehellisellä taksilla matka saattaa maksaa moninkertaisesti enemmän.

  • Moikka,

   sataman Norde Centrumissa on Sports Direct ja Viru Keskuksessa Sportland… niistä pitäisi löytyä. 🙂

  • Moikka,

   nyt on melko vaikea kysymys… kannattaa varmaan käydä Tallinnan Norde Centrumin Sports Directissa tsekkaamassa hintataso ja sitten verrata netistä löytyviin hintoihin.

  • Moikka Lotta,

   jokunen vuosi sitten Brandy Melvillen liike löytyi Tallinnan vanhastakaupungista, mutta nykyään sitä ei taida enää olla olemassa.

  • Moikka,

   Tallinnan Ülemiste keskuksesta ja Viru Keskuksesta löytyy Bosse Lemmikloomapood. Kristiine Keskuksesta taas löytyy Kika lemmikkieläinkauppa.

 4. Mikä ostoskeskus on hotelli Tallinkia vastapäätä? Entä missä päinolisi sisustusliikkeitä, missä myytäisiin ns. vanhaa tavaraa ym.?

  • Moikka,

   jos meinaat Tallink City hotellia, niin vastapäätä sijaitsee Viru Keskus. Sisutusliikkeitä löytyy esimerkiksi Ülemiste keskuksesta sekä Kalamajan alueelta.

 5. Hei!

  Onko Postimaja Keskuksen New Yorker lopettamassa vai siirtymässä muualle? Onko tietoa? Kiitoksia jo etukäteen 🙂

  • Moikka,

   tuohon emme osaa kyllä vastata mitään varmaa. Täytyy käydä katsomassa, että mikä siellä on tilanne. 🙂

 6. Kävin tänään vanhankaupungin osoitteessa väike-karja 1, mutta ei siellä brandy melvilleä ollut vaan tyhjä liike. Onko edelleenkään tietoa brandy melvillen uudesta sijainnista? Kiitos jos vastaatte, rakastan kyseistä kauppaa kovasti!

 7. Hei, onko Terra Nova vielä Kristiine keskuksessa? Kristiine keskuksen nettisivuilta ei ainakaan osunut silmään, että kyseinen liike siellä olisi? Tai löytyykö tällä hetkellä kyseistä liikettä muualta Tallinnasta?

  • Moikka,

   Kyllä Terranovalla pitäisi edelleen olla kauppa Kristiine Keskuksessa (juuri tarkastimme asian Kristiinen nettisivuilta) ja lisäski Terranovan myymälä löytyy myös Ülemiste Keskuksesta.

 8. Brandy Melville on näköjään lopettanut toimintansa Väike-karjassa, onko tietoa siirtyykö liike jonnekin muualle tallinnaan vai onko kauppa poistunut kokonaan virosta?

  • Moikka,

   Tallinnan Brandy Melvillen mukaan he ovat muuttamassa uuteen osoitteeseen. Uusi osoite on vielä salaisuus, mutta heidän Facebook sivuja seuraamalla pysyt tilanteen tasalla. 🙂

 9. Moikka!

  Mistähän kannattaisi etsiä tenniskenkiä Tallinnasta? Ja tarkoitan siis tenniksen pelaamiseen soveltuvia, ei “tennareita” 😀

  • Moikka,

   Varmaankin niitä kannattaa käydä katsomassa Tallinnan keskusta-alueen urheiluvälineliikkeistä, kuten esimeriksi Norde Centrumin ja Ulemiste Keskuksen Sports Directista tai Viru Keskuksen Sportlandista. 🙂

  • Terve,

   Kyllä Tallinnan Sportlandeissa myytävät Nike Freet ovat ihan aitoja. Brittiläisellä SportsDirect ketjulla on enemmistöomistus Viron Sportlandeista, joten mitään piraattikamaa niissä ei myydä.

 10. Moi!
  myydäänkö joissain näistä kauppakeskuksissa luksusmerkkejä?
  esim. Michael Kors, longchamp, ralph Lauren jne jne? 🙂
  uusi laukku olisi hakusessa ja olisi kiva bongailla eri valikoimaa kuin suomessa!
  kiitos jo etukäteen! 🙂

  • Terve Julia,

   Ainakin Tallinnan Stockmannin ja Kaubamajan tavarataloista löytyy mainitsemiasi luksusmerkkejä ja nimenomaan laukkuja. 🙂

 11. Moi! Löytyykö Tallinnasta mitään lasketteluun ja talviurheiluun erikoistunutta kauppaa/Outlet-myymälää?

 12. Heips!

  Osaatko sanoa kauan kestää kävellä Vikingin satamasta kauppakeskus Kristiineen, tai paljon maksaa taxi?
  Löytyykö TerraNova liikettä mistään muualta kuin tuolta?

  Kiitos jo etukäteen!

  • Moikka,

   Se että kuinka kauan Tallinnan A-terminaalilta käveleee Kristiine Keskukseen riippuu tietenkin paljon kävelijän kunnosta, mutta sanoisimme että noin 40-50 minuuttia. Matkaa tuonne on hieman alle 4 kilometriä.

   Taksi satamasta Kristiineen maksaa noin 4-5 euroa, mutta älkää ottako taksia sataman jonosta, sillä tuolloin taksi saattaa maksaa huomattavasti enemmän. Tuolta löytyy muutama suosittelemamme taksiyhtiö: http://tallinnaa.com/taksilla-tallinnassa/

   Terranovaa ei taida nykyään löytyä enää mistään muualta kuin Kristiinestä. Toivottavasti näistä vinkeistä on apua. 🙂

 13. Hei, osaatko sanoa, miten valtaosa kauppakeskuksista ja vaatekaupoista on lauantaisin auki? Ovatko kuitenkin ihan iltaan asti? Olen päiväreissulle menossa, olen siis hyvissä ajoin toki perillä mutta kiinnostaisi tietää 🙂

  • Moikka,

   Käytännössä kauppakeskukset ja vaatekaupat ovat Tallinnassa maanantaista sunnuntaihin auki aamusta iltaan, eli esimerkiksi Viru Keskus on avoinna joka päivä klo. 08-21 ja keskuksen kaupat ovat avoinna klo. 09-21. Myös muut Tallinnan keskusta-alueen kauppakeskukset kuten esimerkiksi Solaris, Postimaja Keskus ja Foorum ovat avoinna myös lauantaina.

  • Moikka,

   Ainakaan me emme ole Tallinnassa ikinä käyneet yhdessäkään outlet-myymälässä, joten ei niitä ainakaan kovin näkyvästi ole missään esillä. Keskusta-alueella emme ole niihin törmänneet, joten tuskinpa niitä on. Viking Linellä on satamassa “Outlet-myymälä”, mutta ei se kyllä mikään oikea outlet ole.

  • Moikka,

   Ainakin Sportland urheiluvälineliikkeistä saa Vansin kenkiä. Viru keskuksesta löytyy yksi Sportland ja sataman Norde Centrumissa on Sportlandin outlet-myymälä. Lisäksi esim. Viru Keskuksen ja Solariksen kenkäkaupoista saattaa löytyä Vanseja.

 14. kannattaako metropoli hotelista ottaa bussi kristineen vai pääsekö myös hyvin kävellen?mistä kaikkialta löytyy h&m?onko marks&spencerillä myös ruokatarvikkeita esim.keksejä karkkeja? Onko valikoima hyvä siellä?

  • Moikka,

   Tallinnan Viru Keskuksen takaa lähtee trollibussi numero 3, joka vie suoraan Kristiine Keskukselle. Toki kauppakeskukselle voi myös kävellä, mutta matkaa kertyy tuommoiset 3 kilometriä. Hennes & Mauritz-liikkeitä löytyy Tallinnan Postimaja Keskuksesta, joka sijaitsee ihan ydinkeskustassa sekä kauppakeskus Rocca Al Maresta. Marks&Spencer-liikkeistä saa enimmäkseen pelkkiä vaatteita ja siellä ei ole erillistä ruokaosastoa. Valikoimahan on ihan hyvä, jos tykkää M&S:n tyylisistä vaatteista. 🙂

 15. Moikka! 🙂 tosi kivasti kerrot Tallinnan tarjonnasta! Kysyisin että tiedätkö saako Tallinnasta Michael Korsin laukkuja? Feikkejä tai aitoja? 🙂

 16. Tiedätkö saako Tallinnasta Hollisterin vaatteita? Feikkejä esim. Joku väitti saaneensa niitä jostain tukkumyymälä xarasta (en ole varma miten kirjoitetaan; tuolta kuulosti) mutta google ei anna mtn tietoa.

 17. Osaatko sanoa löytyykö tallinnasta zara, bershka ja next ? Ovatko mitenkään lähellä toisiaan..?

 18. Missä olisi terra nova. Sekä mitä kauppakeskusta suosittelisit perheelle joka majoittuu Tallink spa &conference hotelii ja perheeseen kuuluu vanhemmat, tytöt 16 ja 12 vuotta ja poika 12. Joista varsinkin 16 vuotias rakastaa shoppailua?

  • Moikka! Ainakin Kristiine Keskuksesta löytyy Terranova. Kristiine Keskuksesta löytyy paljon muutakin ja jos oikein haluatte lähteä shoppailemaan, niin Rocca Al Maresta löytyy vaikka mitä. Myös keskustan Viru Keskus, Solaris, Stockmann, Foorum ja Postimaja Keskus tarjoavat yhdessä melko kattavan tarjonnan. Teidän hotellilta voi kävellä keskustaan, mutta Kristiineen ja Rocca Al Mareen joudutte ottamaan bussin (tsekatkaa myös ilmainen Prisma-bussi).

 19. Tiedätkö onko tallinassa brandy melville A? Jossain netissä lukee, että semmonen sijaitsee väike-karja 1. Niin tiedätkä yhtään onko tämä totta, että siellä olisi se kauppa? Kun melkeen missään ei sitä millään tavalla mainosteta yms. Mutta kiitos todella paljon jo etukäteen 🙂

  • Ihan rehellisesti sanottuna, tuo Brandy Melville A ei sano meille mitään, mutta näyttäisi Tallinnan vanhassakaupungissa tosiaan olevan tuo liike ja osoite on mainitsemasi Väike-Karja 1. Putiikki on avoinna Ma-La klo. 11-19. 🙂

 20. Onko victoria secrettiä tallinnas? Tai jotain liikettä missä myudän niitä tuotteita? Jos on nii missä mahdollisesti sijaitsee?:)

  • Okei! Kiitos, että vastasit 😉 Olemme menossa nyt kesällä perheen kanssa tallinnaan niin mitä kauppakeskusta suosittelisit? Nimittäin meillä on 13v. shoppailua rakastava tyttö 😀 Niin olisiko jotain sellaista missä on paljon nuorten vaatekauppoja? esim. new yourker, zara, vero moda ja terranova samassa :)? Kiitos jos vastaat!

KOMMENTOI

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän