Koti Blog

Rotermannin Kortteli

Rotermannin Kortteli
Rotermannin kortteli sijaitsee aivan Tallinnan ydinkeskustassa, Viru Keskukselta päin katsottuna elokuvateatteri Coca Cola Plazan takana. Tallinkin D-terminaalilta kävelee keskukselle noin 5-10 minuuttia ja Eckerön ja Viking Linen käyttämältä A-terminaalilta reilut 10 minuuttia. Alue on viimeisen vuosikymmenen aikana kokenut melkoista muodonmuutosta, sillä vanhasta teollisuusalueesta on syntynyt tyylikäs shoppailu- ja ajanviettopaikka, missä vanhoista rakennuksista on kunnostettu toinen toistaan upeampia tiloja ja usein näiden yhteyteen on myös rakennettu jotain uutta. Lopputuloksena on syntynyt hyvin uniikki kokonaisuus, jollaista ei ihan hevillä muualta löydy.
Joskus aiemmin Rotermannin ostos- ja ruokatarjonta oli melko suppea, mutta nyt alueelta löytyy jo tusinan verran erityyppisiä ravintoloita sekä kattava valikoima erilaisia vaatekauppoja, gourmet-tuotteita myyviä putiikkeja sekä hyvinvointiin ja kauneuteen keskittyviä paikkoja. Edelleen Pull & Bear, Bershka sekä Springfield tuntuvat tuovan paljon kävijöitä tänne arkkitehtuurisesti upealle alueelle, mutta nykyään tänne tulee lähdettyä myös niin oluelle (tsekkaa Brew Dog) tai viinille (katso Time to Wine) kuin myös syömään (esim. ravintola PULL ja Taqueria) sekä aamupalalle (katso RØST). Lisäksi Rotermannin korttelista löytyy kaksi kappaletta hotelleita: Metropol Hotel sekä Metropol Spa Hotel.
Tällä hetkellä Rotermannin korttelin alueella sijaitsee yhteensä 44 liikettä, joista viisitoista on muotiin ja vaatteisiin keskittynyttä liikettä, kahdeksantoista ravintolaa/baaria, kuusi kauneus- ja terveyspalveluita tarjoavaa liikettä, yksi kukkakauppa sekä kolme liikuntapalveluita tarjoavaa yritystä. Tässä vielä lista putiikeista: Pull and Bear, Bershka, Stradivarius, Springfield, Studio T, A.G.A.N, Fiorete, Reede, Diana Arno, Tallinn Design House, Suitsupply, Von Baer, women secret, e-Jewels, Glanz & Glamuur, AEGAON, Kalevin suklaapuoti, Juustukuningad, Rein Kaselan Viinitupa, Taptap, RØST Pagar & Kohvik, Restoran Platz, Restoran PULL, R14, Brewdog, FLAMM Flammkuchen Bar – wine bar. Purée, Chicago 1933, Levier, Taqueria, Om House, Jeff de Bruges šokolaadipood, Brasserie 11, Siesta Tapas bar, Kauneussalonki Savannah, Hairline, Rosenin hammasklinikka, Ilusalong Sigma KehaPood, Roseni Ilusalong, FleuRRoyale flowered by Peter Boeijkens, Tantsu- ja fitnessklubi TantsuGeen, TAO Keskus ja Golden Club.
Kaikilla alueella sijaitsevilla liikkeillä on hieman omat aukioloaikansa, joten viimeisin info kannattaa aina tsekata Rotermannin omilta nettisivuilta.
Bershka Tallinna 2922
Bershka Rotermannin Korttelissa
Rotermannin korttelin sijainti Tallinnan kartalla:

Drink Bar

Drink Bar 2
Drink Bar on jo pitkään ollut oluenystävien kohtauspaikka, ja se on tullut tunnetuksi hyvästä juomavalikoimastaan ja rennosta tunnelmastaan. Vuosien varrella Tallinnan vanhassakaupungissa sijaitseva Drink Bar on kuitenkin saanut uusia kilpailijoita, mutta niin se on vaan tämä paikka pitänyt pintansa. Se on edelleen yksi Tallinnan vanhankaupungin parhaista olutpaikoista, sillä baarin valikoimasta löytyy erittäin kattava valikoima erilaisia oluita niin paikallisilta panimoilta kuin myös ulkolaisilta. Hinnat ovat ihan kohtuulliset, kun otetaan huomioon Drink Barin keskeinen sijainti Tallinnan vanhankaupungin ytimessä.
Drink Bar 1

Paikka on niin paikallisten kuin myös turistien suosima, joten Drink Barin mahtuu aina melko sekalaista seurakuntaa. Baarista saa myös ruokaa, mutta koskaan emme ole siellä syöneet, sillä Drink Barin parasta antia ovat ehdottomasti jo edellä mainittu olutvalikoima, josta löytyy paikallisten pienpanimoiden oluita, laaja kattaus ulkomaalaisia erikoisoluita sekä myös ihan perusbissejä.

Tämä baari ei välttämättä kuulu meidän suosikkipaikkoihimme Tallinnassa, sillä mielummin käymme esimerkiksi Balti Jaaman torin läheisyydessä sijaitsevassa Pudel Barissa. Jos kuitenkin haluatte piipahtaa Drink Barissa olusella, niin ohesta löydätte paikan aukioloajat.

Drink Barin aukioloajat:
Su-To 12.00-23.00
Pe-La 12.00-02.00

Lisätietoa voitte katsoa Drink Barin Facebook sivuilta.

Drink Barin sijainti Tallinnan kartalla:

Pääsiäinen Tallinnassa

Pääsiäinen Tallinnassa
Pääsiäinen alkaa pikku hiljaa lähestymään, ja moni pääsiäisreissua Tallinnaan suunnitteleva varmasti miettii, että mitenkäs se pääsiäinen Tallinnassa taas vaikuttikaan kauppojen, ravintoloiden, museoiden ym. aukioloaikoihin. Ohessa vastauksia näihin polttaviin kysymyksiin.
Kauppojen ja ostoskeskuksien aukioloaikoihin tuo pääsiäinen ei juurikaan vaikuta. Jotkut pienemmät kaupat saattavat olla kiinni, mutta kaikki isommat paikat kuten Nautica KeskusÜlemiste KeskusKristiine Keskus, ja Rocca Al Mare ovat 100% varmasti auki. Sen sijaan osa museoista kuten mm. Viron Taidemuseo, Kadriorgin Palatsi ovat perjantaina 07. huhtikuuta suljettuna ja Tallinnan Kaupunginmuseo on suljettuna niin perjantaina 07. päivä kuin myös sunnuntaina 09. päivä. Lisäksi ainakin Lentosataman museo on näinä päivinä avoinna normaalia lyhyemmän ajan (klo. 10.00-17.00) Tänä vuonna pitkäperjantai osuu huhtikuun 07. päivälle ja  sunnuntai 09. huhtikuuta on pääsiäispäivä.
Jos haluatte tuolle viikonlopulle pääsiäisaiheista ohjelmaa, niin suunnaksi kannattaa ottaa Rocca Al Maressa sijaitseva Viron Ulkoilmamuseo.  Täällä pääsee näkemään miten perinteistä Virolaista pääsiäistä on entisiaikoina vietetty ja luvassa on myös muun muassa pääsiäismunien maalausta, pääsiäisherkkuja sekä muuta mukavaa.

Tallinnan ravintoloista pääsiäisenä ovat avoinna muun muassa seuraavat suosituslistaltamme löytyvät ravintolat:

Salt Restoran (avoinna Pe 07.04 ja La 08.04)

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

PULL (avoinna Pe 07.04 ja La 08.04)
Tai Boh (avoinna Pe 07.04, La 08.04 sekä Su 09.04)
Taqueria (avoinna Pe 07.04, La 08.04 sekä Su 09.04)

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

Tallink Lounge D-terminaali

Tallink Lounge D Terminaali 3

Tallinnan D-terminaalin 3. kerroksesta löytyy Tallink Business Lounge matkustajille oma odotustila, joka tuntuu olevan yllättävän vähällä käytöllä. Olemme useampaan kertaan lähteneet Tallinnasta Helsingin suuntaan Business Lounge -luokassa ja tultu hyvissä ajoin tänne odottelemaan laivaannousua, mutta eipä täällä suurempaa ruuhka ole ollut, vaikka bisnessluokka onkin sitten laivalla ollut täynnä.

Tallink Lounge D-terminaali (2)Tilaan pääsee näyttämällä laivaannousukortin oven oikealla puolella olevaan lukijaan ja sisäpuolelta löytyy runsaasti mukavia istumapaikkoja sekä pientä juotavaa ja syötävää. Tässä tapauksessa juotava tarkoittaa erikoiskahveja, teetä, mehua ja vettä, ja syötäväksi on tarjolla konvehteja. Tallink Loungen paras puoli on ehdottomasti se, että täältä pääsee laivaan ensimmäisenä. Eli kun laivaannousu alkaa, niin ensin ovet aukeavat Loungen puolelta ja vasta tämän jälkeen loput matkustajat pääsevät laivaan. Tällä välttää kivasti turhat ruuhkat ja tekee itselleen matkasta pikkaisen mukavamman.

Tallink Lounge tarjoilut
Tallink Lounge tarjoilut

Tallinnan D-terminaalin sijainti kartalla:

Viru-kadun Kukkakaupat

Viru Kadun Kukkakaupat 4

Viru-kadun kukkakaupat, jotka tunnetaan myös nimellä Tallinnan kukkatori, ovat todennäköisesti tuttuja lähes jokaiselle joskus Tallinnassa vierailleelle. Vanhankaupungin pääkadun varressa sijaitsevat kukkakaupat ovat siinä mielessä erikoinen näky, ettei niitä ole rivissä yhtä tai kahta, vaan useita.

Monet näistä kukkakioskeista tuntuvat olevan auki lähes 24/7 ja olemmekin ostaneet sieltä joskus kukkia kahden aikaan aamuyöstä. Yleensä kimput ovat taitavasti tehtyjä ja huomattavasti edullisempia kuin Suomessa. Jos siis haluatte yllättää esimerkiksi ystävänne, perheenne tai rakkaanne kauniilla kukka-asetelmalla, niin ei muuta kuin kohti Tallinnan Viru-katua! 🙂

 

Lue lisää: Tallinnan Nähtävyydet