Koti Blog

Tallink City Hotel

Tallink City Hotel 3
Tallink City Hotel sijaitsee aivan Tallinnan ydinkeskustassa, Viru Keskusta vastapäätä. Tässä laivayhtiö Tallinkin omistamassa hotellissa on tullut vuosien varrella yövyttyä useampaan kertaan, mutta viimeisin visiitti jätti kyllä aiemmat käynnin varjoonsa, sillä nyt pääsimme ensimmäistä kertaa yöpymään täällä viime vuonna valmistuneen remontin jälkeen. Heti alkuun on pakko sanoa, että Tallink City Hotellin uudistus on kyllä todella onnistunut, ja oikeastaan kaikki hotellin sisätiloissa on uusittu. Aiemmin paikka oli yksi niistä Tallinnan hotelleissa, missä oli ihan mukava yöpyä, mutta eipä siitä mitään suurempia fiiliksiä saanut: suihkusta tuli lämmintä vettä, sängyt olivat ihan ok ja aamiaiseltakin löytyi jotain syötävää.
Tallink City Hotel 14
Nyt jo sisään astuessa hotellin aulaan tulee semmoinen fiilis, että täällä varmasti tulee viihtymään. Tosin pieni miinus täytyy antaa hotellin respan työntekijöiden palveluasenteesta, sillä valitettavasti palvelua ei juurikaan ollut tarjolla saapuessa eikä myöskään hotellista ulos kirjauduttaessa. Mutta tämä ei onneksi juurikaan vaikuttanut kokonaisviihtymiseemme hotellissa. Tallink City Hotellin yleiset tilat vastaanotosta ja oleskelutiloista aulabaariin ja ravintola City Grill Houseen on laitettu ihan viimeisen päälle, ja samaa voi sanoa myös huonekäytävistä sekä itse hotellihuoneista. Pääsimme majoittumaan tilavaan 6. kerroksessa sijaitsevaan perhehuoneeseen, johon olimme ennakkoon pyytäneet puolivuotiaalle tyttärellemme pinnasängyn. Perhehuone oli modernin siististi, mutta ei kuitenkaan liian kliinisesti sisustettu, ja täällä oli mukavasti tilaa koko meidän kolmihenkiselle perheelle. Laadukkaan tuntuisen parisängyn lisäksi huoneessa oli oleskelutila sohvineen ja sohvapöytineen. Sohvasta saa tarvittaessa avattua vuodesohvan kahdelle hengelle. Isona plussana huoneessa oli myös tyylikkään kylpyhuoneen varustukseen kuulunut kylpyamme, jossa meidän lapsi innoissaan kylpi kaikkina aamuina ja iltoina. Huoneen varustukseen kuului myös televisio, ilmainen nettiyhteys (jolla pyöri Netflix hyvin), ilmastointilaite, pimennysverhot, turvakaappi, hiustenkuivaaja, minibaari sekä vedenkeitin.
Myös Tallink City Hotellin aamiainen oli selvästi kokenut “remontin”, sillä buffetaamiaiselta löytyi monenlaista uutta herkkua. Kaiken kaikkiaan hyvä ja monipuolinen aamiainen, ja myös miljöö oli huomattavasti aiempaa viihtyisämpi. Hotellin yleisistä tiloista löytyy myös leikkihuone lapsille, porraskäytävään luotu kuntoilurata sekä itsepalveluviiniseinä, joka palvelee hotellin asiakkaita 24/7. Lisämaksusta hotellista voit varata käyttöönsä pohjakerroksessa sijaitsevan viihtyisästi sisustetun ja tunnelmallisesti valaistun 18+ rentoutumisalueen, jossa arjen kiireistä voi irrottautua rauhallisesta kylpylämusiikista ja kolmesta eri saunasta (aromisauna, höyrysauna ja suomalainen sauna) nauttimalla. Sisäänpääsy rentoutumisalueelle maksaa 16 euroa per henkilö. Samasta kerroksesta löytyy myös hotellin hoitolatilat, jonka tarjontaan voitte tutustua täällä.
Kokonaisuutena Tallink City Hotellista voi sanoa, että se on kertaheitolla noussut Tallinnan keskusta-alueen hotellien parempaan päähän, ja neljän tähden luokitus onkin mielestäni täysin perusteltu. Tänne tullaan varmasti suuntaamaan toisenkin kerran. Lisätietoa voitte katsoa hotellin nettisivuilta.
Vielä loppuun täytyy mainita, että Tallink City Hotellin rakennuksella on muuten mielenkiintoinen historia, sillä se on alun perin rakennettu vuonna 1974, ja pidemmän aikaa siinä toimi Teenindusmaja. Tämä oli Tallinnan tärkein liikekeskus ja sieltä löytyi mm. kaupungin suurin hattukauppa, kampaamo, ompelutehdas Lembitu sekä paljon muuta. Parhaimmillaan Teenindusmajassa työskenteli 1000 henkilöä.
Lue lisää: Tallinnan Hotellit
Tallink City Hotel merkittynä Tallinnan karttaan:

Lee Restoran

Lee Restoran Tallinna 15

Lee Restoran avasi ovensa kesäkuussa 2021 samoissa tiloissa, joissa toimi vuosien ajan Tallinnan suosikkiravintoloihimme lukeutunut Restoran Leib. Uudessa ravintolassa on paljon asioita muuttunut Leibin aikoihin verrattuna, mutta myös tuttuja elementtejä ja ihmisiä täältä edelleen löytyy. Restoran Leen takana on sama omistajakaksikko kuin edeltäjällään, eli puuhamiehinä häärivät Leibin pääkokkina tunnetuksi tullut Janno Lepik sekä yksi Viron tunnetuimmista sommeliereista Kristjan Peäske. Mukaan on tuotu kuitenkin myös roppakaupalla uutta näkemystä ja kokemusta, kun keittiön puolelle on pääkokiksi saatu japanilaiset juuret omaava, mutta Kanadan Vancouverissa kasvanut, Hiro Takeda.

Lee Restoran baaritiski ja sisäänkäynti

Jannon, Kristjanin ja Hiron yhteispeli näkyykin mielenkiintoisella ja yllättävällä tavalla tarjolla olevissa annoksissa yhdistettynä laadukkaaseen viinilistaan, joka on peruja Leib Restoranin ajoilta. Eli jos, tai paremminkin kun, tykkäsitte Leibin viinilistasta, niin tulette varmasti pitämään myös Leen juomatarjoomasta. Toinen Leibin ajoilta säästetty asia on ravintolan legendaarinen tumma leipä (= viroksi leib), joka  kaikessa yksinkertaisuudessaan on voin kanssa nautittuna ihan älyttömän hyvää.

Lee Restoran alkuruokia 2

Ravintolan annoksissa on muutenkin panostettu virolaisiin raaka-aineisiin, mutta uutena twistinä kuvioon on mukaan tullut Hiron tuoma vahvasti Aasiaan, erityisesti Japaniin, Kiinaan ja Vietnamiin, nojaava kulma. Menusta löytyy Pohjois-Euroopasta tuttuja raaka-aineita, mutta annoskokonaisuuksien valmistustavat ja lisukkeet yllättävät kerta toisena jälkeen.

Lee Restoran alkuruokiaJos haluatte kunnolla päästä tutustumaan ravintola Leen tarjontaan, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan listalta löytyvää Lee Experienceä, joka antaa hyvän läpileikkauksen menun mielenkiintoisiin annoksiin. Tämä tarjoillaan koko pöytäseurueelle ja siihen sisältyy neljä alkuruokaa, kaksi pääruokaa sekä kaksi jälkiruokaa. Listalta muuten löytyy vegaaneillekin sopiva alku-, pää- ja jälkiruoka, ja annokset on muutenkin suunniteltu niin, että niittä voidaan helposti hieman säätää asiakkaiden mahdollisten ruokarajoitteiden mukaisiksi.

Fried rutabaga gyoza - annos sopii vegaaneille
Fried rutabaga gyoza – annos sopii myös vegaaneille

Jos näistä kahdeksasta maistetusta annoksesta pitää valita oma top 3 lista, niin alkuruoista ehdottomasti eniten säväyttivät kerrassaan herkulliset japanilaistyyliset pikku omeletit, pääruoista höyrytetty kuha (ensimmäinen kerta kun pääsin maistamaan kuhaa tällä tavalla valmistettuna) ja jälkiruoista hauskan leikkisä “Kohuke” annos. Kohuket ovat Virossa hyvin suosittuja rahkapatukoita, joita löytyy jokaisen kaupan kylmäkaapista, ja olikin hauska, että myös pääkokki Hiro oli näihin niin tykästynyt, että halusi tuoda tästä tuotteesta oman versionsa Lee Restoranin jälkiruokalistaan. Ihan kaikki annokset eivät yltäneet näiden kolme edellä kehutun ruoan tasolle, mutta kokonaisuutena Lee Experience oli oikein miellyttävä kokemus.

Pääsinkin illallisen lomassa jututtamaan Hiroa ja oli mielenkiintoista kuulla, mitä suunnitelmia hänellä on ravintolan tulevaisuuden suhteen ja millä tavalla menu tulee tästä elämään. Paikalliset raaka-aineet tulevat jatkossakin olemaan yksi Lee Restoranin kivijaloista, mutta pyrkimys on entistäkin paremmin hyödyntää erilaisten mikrosesonkien raaka-aineita, erityisesti kesäisin, ja myös ottaa kaikki hyödyt irti ruoanvalmistuksessa syntyvistä sivuvirroista eli toisin sanoen pyritään hyödyntämään kaikki raaka-aineet mahdollisimman tehokkaasti.

Lee Restoran Ravintolan Sali 2

Mikä paikan sisustukseen tulee, niin se on tyylikäs kokonaisuus, jossa hallitsevana värinä toimii punainen, ja saliin on saatu tuotua tunnelmallisuutta sitä kiertävillä peileillä sekä onnistuneella valaistuksella. Jos pitää taas verrata Leib ravintolan aikoihin, niin onhan Leen sali jollain tavalla huomattavasti kevyempi ja ilmavampi. Ravintolan alakerrasta (katutasosta) löytyy nykyään viinibaari, johon voi halutessaan illallisen päätteeksi siirtyä nauttimaan paikan erinomaisen viinilistan antimista. Leen toinen omistaja Kristjan myös pitää täällä erilaisia viinimaistatuksia ja -koulutuksia. Näistä yleensä tulee tietoa ravintolan nettisivuille sekä Facebookiin ja Instagramiin.

Lee Restoran Ravintolan Sali

Palvelun laadussa  ei tunnu tapahtuneen juurikaan muutoksia Leibiin verrattuna ja hyvä näin, sillä tästä osoitteesta saa edelleen ystävällistä, rentoa ja asiantuntevaa palvelua!

Katutason viinibaari
Katutason viinibaari

Kokonaisuutena illallinen Tallinnan vanhankaupungin Lee Restoranissa oli oikein onnistunut, ja jatkossa paikka löytyy meidän Tallinnan Ravintolalistan suosituksista. Lee Experiencen hinta on 49 euroa per henkilö, alkuruoat 12.50-14.50 euroa, pääruoat 18.50-26 euroa ja jälkiruoat 8-14 euroa. Menun löydätte ravintolan nettisivuilta.  Voimme  myös lämpimästi suositella Noblessnerin alueella sijaitsevaa Lore Bistroa, jonka taustalla vaikuttavat Leen omistajat.

Lee Restoranin aukioloajat:
Ti-La 17.30-23.00
Pöytävarauksen voitte kähtevästi tehdä suoraan alla olevan varauspainikkeen kautta:

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

Lue lisää: Tallinnan Ravintolat
Ravintolan sijainti merkittynä Tallinnan karttaan:

Ravintolasuositukset Tallinnaan

Tallinnan Parhaat Ravintolat
Tallinnan parhaat ravintolat – Tallinnan ravintolatarjonta on tänä päivänä sen verran monipuolista, että kaupungista löytyy varmasti sopiva ravintola jokaiseen makuun ja tilanteeseen. Ravintolasuositukset Tallinnaan kokoaa yhteen minun suosikkipaikkani Tallinnassa. Tämä siis on Tallinnan parhaat ravintolat by Lyhyt Oppimäärä Tallinnaa -listaus. Tallinna on todellinen kulinaristin taivas, joten etsittepä sitten hyvää lounasravintolaa, illallisravintolaa tai vaikkapa laadukasta pizzeriaa, niin tästä tekstistä löydätte apuja paikan valintaan.
Olen itse testannut nämä kaikki ravintolat ja ruokapaikat, joten suositukset perustuvat täysin minun omiin kokemuksiini. Tallinnan ravintolat olen järjestäneet paremmuusjärjestykseen kokonaisuuden mukaan, en gourmet ruokien, valkoisten pöytäliinojen tai hintojen mukaan. Ravintolat on järjestetty antamieni tähtien mukaan kolmeen eri kategoriaan. Listalta löytyvät niin Tallinnan parhaat ravintolat, hyvät lounaspaikat, trendikkäimmät street-food paikat, kaupungin parhaan pizzerian kuin myös muutaman hyvän vinkin edullisempaa ruokapaikkaa etsiville. Vinkit aamiaispaikkojen valintaan löydätte täältä.

Tallinnan Parhaat Ravintolat – Parhaista Parhaat:

Lore Bistroo

Lore Bistroo sijaitsee Tallinnan Noblessnerin alueella samassa rakennuksessa taidekeskus KAI:n, japanilaisravintola Kampain ja drinkkibaari KaiF:n kanssa. Paikan nimi Lore tulee englanninkielisistä sanoista Local Restaurant, ja tämä ravintola todellakin on sitä. Ravintolan takaa löytyvät tunnetut virolaiset ravintoloitsijat Kristjan Peäske ja Janno Lepik. Heidän ravintolansa ovat vuosien varrella tulleet tunnetuiksi herkullisesta ruoasta, laadukkaasta viinivalikoimasta, rennosta ilmapiiristä sekä ystävällisen rennosta palvelusta. Tallinnan Noblessnerin Lore Bistroo ei tee tähän kaavaan poikkeusta. Loren menusta löytyy annoksia, jotka ovat helposti jaettavissa pöytäseurueen kesken, sillä yhtenä tämän ravintolan kantavana ajatuksena on ollut juurikin yhdessä perheen ja ystävien kanssa syöminen. Lore Bistroa voi kutsua myös lapsi-/perheystävälliseksi ravintolaksi, sillä täältä löytyy erillinen lasten menu sekä pöytäpeleillä ja piirrustusvälineillä varustettu lasten pöytä. Snäcksit maksavat 1-7.50 euroa, alkuruoat 12.50-16 euroa, pääruoat 8.50-22 euroa, lisukkeet 6-6.50 euroa ja jälkiruoat 7-13 euroa. Lore Bistroa käsittelevän tekstimme löydätte täältä.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

Lore Bistroo Tallinna 6910


Parrot Minibar

Ravintola on sisustettu hauskan leikkisästi, mutta samalla tyylikkäästi. Annokset ovat hyvin erilaisia kuin mihin kaupungin ravintoloissa on tullut totuttua, mutta samalla maut ovat kyllä todella kohdallaan. Tästä ravintolasta on muuten turha etsiä haarukoita ja veitsiä, sillä kaikki annokset syödään joko käsin tai sitten eräänlaisia pinsettejä käyttäen. Vielä kun palvelu on ystävällistä ja Parrotin drinkit mitä parhaimpia, niin eihän tätä ravintolaa voi muuta kuin suositella! Juuri tämän takia se löytyykin Tallinnan ravintolat listauksemme aivan terävimmästä kärjestä. 🙂 Pienet herkut maksavat 6-7 euroa/kpl, mini pääruoat 12-37 euroa/kpl ja makeat 7-10 euroa/kpl. Ravintola Parrot MiniBarista käsittelevän tekstimme löydätte täältä.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 


PULL

Jos etsitte Tallinnasta laadukasta liha- tai pihviravintolaa, niin suosituksemme on ravintola PULL. Ravintolan taustalta löytyvät tunnetut virolaiset grillimestarit Enn Tobreluts, Hanno Kuul sekä Andres Tuule. Rotermannin korttelissa sijaitseva paikka on sisältä sisustettu modernin tyylikkäästi, mutta samalla vanhan tehdasrakennuksen elementtejä on jätetty näkyviin ravintolan seinissä ja tukirakenteissa. Ravintola PULLin listalta löytyy toinen toistaan laadukkaampia pihvejä ja muita liha-annoksia, joista iso osa on grillattu oikealla tulella. Listalta löytyy myös muutama kala- ja kasvisvaihtoehto, mutta kyllä tämän ravintolan erikoisalaa ovat liharuoat. Snäcksit ja alkuruoat maksavat 6-18 euroa, keitot 8 euroa, pääruoat 12-35 euroa, lisukkeet 4-7 euroa ja jälkiruoat 6-11 euroa. Ravintola PULLia käsittelevän tekstimme löydätte täältä.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 


180 Degrees

180 Degrees ravintola on saksalaiskokki Matthias Dietherin taidonnäyte, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Noblessnerin nopeasti kehittyvällä ja trendikkäällä alueella sijaitseva ravintola on tehnyt rakettimaisen nousun Tallinnan ja samalla myös koko Viron parhaiden ravintoloiden joukkoon. 8-ruokalajin maistelumenut maksavat 139/119 euroa. Ravintola 180 Degrees käsittelevän tekstimme löydätte täältä.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 


Tai Boh

Tallinnan vanhankaupungin reunalla sijaitsevan ravintola Manna La Roosan yläkerrassa toimii aasialainen fuusioravintola Tai Boh, josta löytyy erittäin tyylikkään omaperäinen sisustus. Alkuruoat maksavat 7-13 euroa, salaatit 12-14 euroa, pääruoat 7-21 euroa ja jälkiruoat 5-6 euroa. Maistelumenut taas maksavat 45 euroa per henkilö. Erikseen täytyy vielä mainita, että tästä ravintolasta löytyy kattava kasvismenu, joten tämä paikka sopii myös kasvissyöjille. Ravintola Tai Bohia käsittelevän tekstimme löydätte täältä.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

Ravintola Tai Boh Tallinna 4282


Tchaikovsky

Ravintola Tchaikovsky on elegantti ravintola, jossa ensiluokkainen palvelu, loistava ruoka sekä hyvä menu. Tämä hieman tyyriimmän puoleinen paikka sijaitsee vanhankaupungin Vene-kadulla Hotelli Telegraafin yhteydessä. Ravintola Tchaikovskyssa on venäläinen keittiö ja listalta löytyy mm. pelmeenejä, borsch-keittoa, paistettua kalaa sekä erilaisia liharuokia. Ravintolaan on hyvä pukeutua hieman siistimpiin vaatteisiin, sillä Restoran Tchaikovsky on vuosikausia kuulunut Viron parhaiden ravintoloiden kuumimpaan kärkeen ja se on muuten meidän Tallinnan ravintolat listauksen ainoa paikka, joka on pysynyt listalla koko sivuston yli kymmenen vuotisen historian ajan! Alkuruoat maksavat 18-19 euroa, keitot 10-13 euroa, pääruoat 15-26 euroa ja jälkiruoat 5-11 euroa. Tarjolla on myös 4- ja 6-ruokalajin menut, jotka maksavat 55/75 euroa. Ravintola Tchaikovskya käsittelevän tekstimme löydätte täältä ja ravintolan nettisivuille pääsette tästä.

Varaa Pöytä
– Tchaikovsky


Chedi

Jo yli vuosikymmenen Tallinnan ravintolaskenessä vaikuttanut Chedi on ehdottomasti yksi kaupungin aasialaisten ravintoloiden uranuurtajista. Ravintola on koko olemassaolonsa ajan kuulunut Tallinnan ja Viron parhaiden ravintoloiden joukkoon, joka onkin saavutus johon kovin moni muu ravintola ei ole pystynyt. Alkuruoat Chedissä maksavat 10-19 eroa, keitot 9-11 euroa, pääruoat 12-32 euroa ja jälkiruoat 6-9 euroa. Ravintola Chedia käsittelevän tekstimme löydätte täältä ja ravintolan nettisivuille pääsette tästä.

Varaa Pöytä
– Chedi


Kampai

Japanilaisravintola Kampai on Noblessnerin alueen vauhdilla kasvavan laadukkaan ravintolaskenen uusin tulokas. Japanilaiskokki Hide Hirakata, virolainen sommelier Oskar Pihlik sekä Katrily Lepik ovat halunneet tuoda pienen palan Tokiota Tallinnaan, ja lounasvisiittimme perusteella täytyy todeta, että he ovat onnistuneet tässä oikein mukavasti. Kampain sisätiloissa yhdistyvät onnistuneella tavalla Noblessnerin vanhan sukellusvenetehtaan teollisen fiiliksen antavat rakenteet, Tokion kaduilta tutut japanilaiset kyltit sekä muuten yksinkertaisen hillitty sisutus. Lisää voitte lukea aihetta käsittelevästä tekstistämme.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮


Lee Restoran

Ravintola Lee on Tallinnan ravintolaskenen uudempia tulokkaita, sillä se avasi ovensa kesäkuussa 2021 samassa paikassa, missä aikaisemmin toimi Leib Resto. Uudessa ravintolassa on paljon asioita muuttunut Leibin aikoihin verrattuna, mutta myös tuttuja elementtejä ja ihmisiä täältä edelleen löytyy, sillä omistajakaksikko on pysynyt samana. Ravintolan annoksissa on  panostettu virolaisiin raaka-aineisiin, mutta uutena twistinä kuvioon on mukaan tullut pääkokki Hiron tuoma vahvasti Japaniin, Kiinaan ja Vietnamiin, nojaava kulma. Menusta löytyy tuttuja raaka-aineita, mutta annoskokonaisuuksien valmistustavat ja lisukkeet yllättävät kerta toisena jälkeen. Lisää voitte lukea aihetta käsittelevästä tekstistämme.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

Restoran Lee Tallinna 9


Laadukkaita Ravintoloita:

Salt

Salt on 28 asiakasta vetävä idyllinen, mutta samalla rento ravintola, joka sijaitsee reilun kilometrin päässä Viru Keskukselta Kadriorgin puiston suuntaan. Menussa hyödynnetään eri kasvukausien raaka-aineita ja lisäksi ravintolan omistaja Tiina Treumann reissaa ympäri maailmaa hakemassa uusia ideoita, joten ensi viikolla ruokalistalta saattaa siis löytyä jälleen jotain uutta ja yllättävää. 🙂 Alkuruoat maksavat 7-14 euroa, pääruoat 9-27 euroa ja jälkiruoat 6 euroa. Mikäli haluatte käydä Saltissa syömässä niin suosittelemme tekemään pöytävarauksen etukäteen. Ravintola Saltia käsittelevän tekstimme löydätte täältä ja ravintolan nettisivuille pääsette tästä.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 


Haku

Ravintola Haku, ei varmasti jätä vieraitaan kylmäksi, sillä kokenut ja koulutettu japanilaiskokki Shuichi Shiraishi loihtii täällä toinen toistaan herkullisempia annoksia. Myös kaupungin parhaat sushit ja sashimit löytyvät Hakusta. Lisäksi ravintolan kattava japanilaisiin juomiin keskittyvä juomalista houkuttelee vierailulle! 😀 Alkuruoat Hakussa maksavat 6-22 euroa, pääruoat 15-36 euroa ja jälkiruoat 5-6 euroa. Ravintola Hakua käsittelevän tekstimme löydätte täältä ja ravintolan nettisivuille pääsette tästä.

Tallinnan Ravintolat 2929


Kuldmokk

Tässä ravintolassa tehdään ruokaa suurella sydämellä ja ystävällinen hymy kasvoilla. Kuldmokkin sisutus on omaperäinen, mutta samalla kodikas, palvelu on ystävällistä ja ruoka herkullista. Alkuruoat maksavat 5-12 euroa, pääruoat 9-17 euroa ja jälkiruoat 5-6 euroa. Ravintola Kuldmokkia käsittelevän tekstimme löydätte täältä ja ravintolan nettisivuille pääsette tästä.


Paju Villa

Nõmmen kaupunginosassa majaansa pitävä Paju Villa on rennon tyylikäs ravintola, johon voi tulla niin ykköset yllä kuin myös hieman kasuaaleimmissa vaatteissa. Ravintola sijaitsee tyyllikkäässä vanhassa rakennuksessa, jossa on valoisat huoneet, suuret ikkunat ja iso piha. Myös Paju Villan palvelu pelaa ja ruoka on herkullista, mutta ei kuitenkaan mitään turhan fiiniä hifistelyä. Alkuruoat ravintolassa maksavat 8-12 euroa, pääruoat 16-24 euroa ja jälkiruoat 5-12 euroa. Ravintola Paju Villaa käsittelevän tekstimme löydätte täältä ja ravintolan nettisivuille pääsette tästä.


Mon Repos

Kadriorgissa sijaitsevassa tunnelmallisessa puutalossa majaansa pitävä fine dining-ravintola Mon Repos, jonka pääkokkina toimii Viron Bocuse d´Or-joukkueen kapteeni Vladislav Djachuk. Talolla itsellään on pitkä ja hyvin värikäs historia, josta Mon Reposin henkilökunta kertoo vieraile miellellään lisää. Alkuruoat ravintolassa maksavat 9-14 euroa, pääruoat 12-23 euroa ja jälkiruoat 6-12 euroa. Ravintola Mon Reposia käsittelevän tekstimme löydätte täältä ja ravintolan nettisivuille pääsette tästä.

Varaa Pöytä
– Mon Repos 


Baojaam

Balti Jaama Turgilla sijaitseva Baojaam on ehdottomasti yksi Tallinnan parhaista street food-paikoista, sillä menusta löytyvät baozit tai tuttavallisemmin baot ovat aivan järjettömän hyviä. Annokset maksavat 7-8€ euroa kipaleelta ja tänne ei tarvitse, eikä edes voi, tehdä pöytävarausta. 😀 Baojaamia käsittelevän tekstimme löydätte täältä ja ravintolan nettisivuille pääsette tästä.


Rataskaevu 16

Erinomainen ravintola, johon on välillä vaikeaa päästä edes lounaalle ilman pöytävarausta. Viihtyisän ilmapiirin ja kodikkaan sisustuksen lisäksi Rataskaevu 16:n palvelu on ensiluokkaista  ja ruoka herkullista.  Alkupalojen ja keittojen hinnat liikkuvat 6-9 euron välillä, pääruoat maksavat 9-20 euroa ja jälkkäriä ravintolasta saa 4-6 eurolla. Lisää Rataskaevu 16:sta voitte lukea täältä.

Tallinnan Ravintolat 2858


Väike Rataskaevu 16

Yllä olevan ravintolan pikkuveli, jota kannattaa testata jos ei Rataskaevusta löydy tilaa. Viihtyisän ilmapiirin ja kodikkaan sisustuksen lisäksi palvelu on ensiluokkaista  ja ruoka herkullista. Alkupalojen ja keittojen hinnat liikkuvat 6-9 euron välillä, pääruokien hinnat 9-20 euroa ja jälkiruoat maksavat 4-6 euroa. Lisätietoa Väike Rataskaevusta voitte lukea sitä käsittelevästä ravintola-arvostelustamme.


La Bottega

Jos Tallinnan reissulla alkaa tekemään mieli fine dining-tason italialaista ruokaa rennossa ilmapiirissä, niin suunnaksi kannattaa ottaa vanhassakaupungissa sijaitseva ravintola Trattoria La Bottega. Ravintolan nimestäkin löytyvä sana “trattoria” viittaa rennompaan paikkaan, mutta loppujen lopuksi paikalla ei kuitenkaan ole hirveästi tekemistä perinteisen italialaisen trattorian kanssa. Mistään edullisesta ravintolasta ei kuitenkaan ole kyse, mutta toisaalta annoksissa käytetään korkealaatuisia raaka-aineita. Alkuruoat maksavat 6-16 euroa, keitot 5 euroa, pääruoat 8-23 euroa ja jälkiruoat 3-6 euroa. Lisää La Bottegasta voitte lukea täältä.

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 


Kaja Köök

Ehdottomasti Tallinnan paras pizzeria. Napolilaisella pizzauunilla varustettu Pelgullinnan naapurustossa sijaitseva Kaja Köök kannattaa ehdottomasti käydä testaamassa. Pizzojen hinnat ovat viiden ja seitsemän euron välillä. Lisätietoa Kaja Köökistä voitte tsekata täältä.


F-Hoone

Kalamajassa sijaitseva ravintola F-Hoone on ehdottomasti yksi Tallinnan cooleimmista ja viihtyisimmistä ravintoloista. Ravintola ei todellakaan ole mikään fine dining ruokahifistely paikka, vaan omalla tavallaan todella kodikas mutta samalla trendikäs rafla, josta saa kohtuuhintaan maistuvaa ruokaa. Myös henkilökunta on ystävällistä. Alkuruoat F-Hooneessa maksavat noin 5-7.5 euroa, keitot 3-4 euroa, pääruoat 5-11 euroa ja jälkiruoat 1.5-4 euroa. Ravintolasta löytyy myös erillinen kasvismenu sekä aamupalamenu. F-Hoonetta käsittelevän tekstimme löydätte täältä.

Tallinnan Ravintolat 2919


 

Kohvik Moon

Kohvik Moon on kuulunut jo usean vuoden ajan Tallinnan kestomenestyjiin. Ravintola sijaitsee noin kilometrin päässä Viru Keskukselta, joten kävelleen perille pääsee reilussa 10 minuutissa. Alkuruoat ravintolassa maksavat 8-13 euroa, keitot 4.5-6 euroa, pääruoat 10-20 euroa ja jälkiruoat 4-6 euroa. Lisää Kohvik Moonista voitte lukea täältä.


Mukavia Paikkoja Nämäkin:

Vegaaniravintola V

Paikka on Viron ensimmäinen pelkästään vegaaniruokaan keskittynyt ravintola, joka on miljöönsä puolesta ehdottomasti yksi Tallinnan viihtyisimpiä pikku ravintoloita, sillä historiallisessa rakennuksessa sijaitsevan paikan sisutus on jollain tavalla kodikas ja romanttinen. Vegaaniravintola V on hyvä ravintola, josta saa ystävällistä palvelua ja maittavaa ruokaa. Ainoana miinuksena ovat turhan kalliit juomat. Alkuruoat ja keitot maksavat ravintolassa 4-8.50 euroa, pääruoat 5-10.50 euroa ja jälkiruoat 2-4.50 euroa. Lue täältä lisää Vegaaniravintola V:stä.


Cafe Mmuah

Viru Keskuksen vanhalla puolella sijaitseva Cafe Mmuah on meidän kokemuksemme mukaan yksi Tallinnan ydinkeskustan parhaista lounaspaikoista, mikäli halute saada hyvää ruokaa kohtuulliseen hintaan. Alkuruokien hinnat Mmuahssa ovat 4-8 euroa, pääruoat 5-9 euroa ja jälkiruoat 4-5.5 euron välillä. Cafe Mmuahia käsittelevän tekstimme löydätte täältä.


Texas

Tämä honky tonk-tyyppinen ravintola sijaitsee vanhankaupungin Pikk-kadun varrella ja kuten jo nimikin paljastaa, niin kyseessä on cowboy/Mexico tyylinen “saluuna”, josta saa Coronaa, kanansiipiä, fajitaksia, nachoja, tacoja ja muuta asiaan kuuluvaa. Alkuruokien hinnat ovat 5-12 euroa, keitot 5-9 euroa, salaatit 5-10 euroa, pääruoat 10-35 euroa ja jälkkärit 6 euroa. Paikan ilmapiiri on rento ja henkilökunta aina ystävällistä. Koko ravintola-arvostelun voitte lukea täältä.

Muistuttaisimme vielä kaikkia, että Tallinnassa saa tipata tarjoilijoita jos palvelu on hyvää, sillä tuntipalkat eivät päätä huimaa, joten tipit ovat tärkeä osa tarjoilijoiden palkkaa. 🙂

Taksien Hinnat Tallinnassa

Taksien Hinnat Tallinna
Nyt ei tarvitse enää miettiä, että mitä taksifirmaa kannattaa Tallinnassa käyttää, sillä oheiseen listaan olemme koonneet Tallinnan taksiyritysten hinnastot. Kaikista löytyy linkki suoraan nettisivulle, josta löydätte lisätietoa sekä puhelinnumeron tilauksia varten. Listan meidän suosimistamme taksiyhtiöistä sekä kyytipalveluista löydätte täältä. Hinnat päivitetty 31.10.2021 ja ne ovat saattaneet muuttua tämän jälkeen. Viimeisimmät hintatiedot löydätte jokaisen taksiyhtiön omilta nettisivuilta.

Taksifirma Aloitusmaksu €/KM €/KM Yöllä Tunnin odottamisen hinta 
Amigo Takso 2.00€ 0.50€ 0.50€ 8.00€
E.T.X. Takso 2.90€ 0.55€ 0.70€ 11.80€
Krooni Takso 2.50€ 0.50€ 0.55€ 9.50€
Q-Takso 2.00€ 0.50€ 0.50€ 10.00€
Reval Takso 2.29€ 0.49€ 0.49€ 10.50€
Sõbra Takso 2.29€ 0.49€ 0.49€ 10.50€
Takso 24 2.95€ 0.60€ 0.75€ 11.00€
Tallink Takso 3.95€ 0.99€ 1.10€ 16.00€
Tulika Takso 3.85€ 0.89€ 0.99€ 12.00€
Tulika Premium 4.55€ 0.89€ 0.99€ 14.40€
Airport Taxi 3.85€ 0.89€ 0.99€ 12.00€
Välk Takso 3.20€ 0.60€ 0.60€  13.20€

LP – Laura Pergolizzi Saku Suurhallissa 17. Helmikuuta 2022

LP - Laura Pergolizzi Tallinna 2022

Amerikkalainen laulaja-lauluntekijä Laura Pergolizzi, taiteilijanimeltään LP, konsertoi Tallinnan Saku Suurhallissa torstaina 17. helmikuuta 2022. “Lost on You” albumillaan suuren yleisön tietoisuuteen noussut LP on oman soolouransa ohella niittänyt mainetta muille artisteille kirjoittamistaan kappaleista. Tunnetuimpina artisteina muun muassa Cher, Rihanna, Backstreet Boys, Celine Dion sekä Christina Aguilera.

LP:n konsertin liput ovat nyt myynnissä ja niitä voitte ostaa Piletilevistä. Lippujen hinnat 40.80-109.90 euroa. Alustavan ohjelman mukaan ovet avataan kello 19.00 ja ohjelma alkaa 20.00.

Saku Suurhallille pääsee kätevästi Viru Keskukselta bussilla numero 42 tai Balti Jaamasta (rautatieasema) bussilla numero 43. Takaisin päin lähtiessä ylitätte vain tien ja Haabersti-pysäkiltä pääsee takaisin niin Viru Keskukselle kuin myös Balti Jaamaan.

Saku Suurhallin sijainti Tallinnan kartalla: