Koti Blog

Within Temptation Unibet Arenalla 12. Lokakuuta 2024

Within Temptation Tallinna Lokakuu 2024

Hollantilainen sinfonisen metallimusiikin pioneeri Within Tempation tuo lokakuussa ‘Bleed Out 2024’ -kiertueensa Tallinnaan, missä nähdään Unibet Arenalla bändin blackbox-keikka. Yhtye on julkaissut kahdeksan studioalbumia ja sen levyjä on myyty yli 4 miljoonaa kappaletta. Sen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa “Ice Queen”, “Stand My Ground”, ja “Angels”.

Within Tempationin konsertin liput ovat nyt myynnissä ja niitä voitte ostaa Piletilevistä. Lippujen hinnat 59,90 euroa. Alustavan ohjelman mukaan ovet avataan kello 18.00 ja musiikki alkaa klo 20.00. 

Unibet Arenalle pääsee kätevästi Viru Keskukselta bussilla numero 42 tai Balti Jaamasta (rautatieasema) bussilla numero 43. Takaisin päin lähtiessä ylitätte vain tien ja Haabersti-pysäkiltä pääsee takaisin niin Viru Keskukselle kuin myös Balti Jaamaan.

Unibet Arenan sijainti Tallinnan kartalla:

Tallinnan Vappu

Tallinna Vappu

Vappuun on enää reilut kolme viikkoa ja moni Tallinnaan reissua suunnitteleva varmasti miettii, että miltäs se Tallinnan vappu (viroksi Volbripäev tai Kevadpüha) näyttää, ja miten se vaikuttaa kauppojen, ravintoloiden, yökerhojen ym. aukioloaikoihin. Vastaus on, että se hieman riippuu siitä mitä reissultaan haluaa. Vappu on Virossa virallinen pyhäpäivä, joten pienemmät putiikit sekä osa ravintoloista ja museoista saattaa olla suljettuna. Sen sijaan esimerkiksi Ülemiste KeskusKristiine Keskus, Rocca Al Mare sekä Nautica Keskus ovat ihan normaalisti avoinna. Museoista muun muassa Tallinnan Kaupunginmuseo sekä Kiek in de Kök ovat toukokuun ensimmäisenä päivänä suljettuina. Sen sijaan Viron Taidemuseo KUMU, Kadriorgin Palatsi sekä Viron Ulkoilmamuseo ovat avoinna ihan normaaliin tapaan.

Virossa volbripäevän vietto on huomattavasti rauhallisempaa kuin kotosuomessa, mutta toki myös Virossa vietetään vappua. Maassa on lainailtu hieman saksalaista kansanperinnettä, jossa vappu liitetään noitiin. Viron yliopistokaupunki Tartossa vappua vietetään volbriöön merkeissä, johon kuuluu Tarton yliopiston opiskelijayö, jossa perinteisesti tehdään erilaisia rituaaleja ja pidetään hauskaa. Lisää virolaisesta vapusta voitte lukea Visit Estonian sivuilta.

Nordic Hotel Forum

Nordic Hotel Forum 15

Nordic Hotel Forum sijaitsee aivan Tallinnan ydinkeskustassa vanhankaupungin, Rotermannin Korttelin ja Viru Keskuksen välittömässä läheisyydessä. Muutama vuosi sitten hotellin huoneet remontoitiin lattiasta kattoon, ja värikkäästä värimaailmasta siirryttiin hillitympään skandinaavistyyliseen väripalettiin. Uudistetut huoneet ovat tyylikkäitä kokonaisuuksia, mutta eivät enää samalla tavalla persoonallisia kuin aiemmin, vaan noudattavat pitkälti tyypillisen modernin hotellihuoneen sisustustyyliä. Huoneet ovat kuitenkin toimivia kokonaisuuksia, joissa on mukavat sängyt ja kehuja ansaitsee ehdottomasti myös huoneemme kylppäristä löytynyt tilava kylpyamme.

Lisäksi tänne on pienillä fiksuilla lisäyksillä onnistuttu tuomaan lisämukavuutta. Onhan se kiva kun huoneeseen saapuessa pöydällä odottaa muutama pullollinen vettä ja kaapista löytyy kaksi viileää mehupulloa, jonka lisäksi Lavazzan-kahvikone ja Elemis-brändin laadukkaat hiusten- ja ihonhoitotuotteet ovat vieraiden käytössä. Huoneiden isoista ikkunoista aukeavat näkymät Tallinnan keskustaan tai vanhaankaupunkiin, ja hinnatkin ovat ihan järkevällä tasolla. Nordic Hotel Forum kuuluukin huoneidensa puolesta edelleen Tallinnan hyvien neljän tähden hotellien joukkoon. On kuitenkin pakko todeta, että Nordic Hotel Forumista ei enää löydy mitään kovin erilaista ja persoonallista, vaan se on nykyään enemmänkin yksi muiden hyvien hotellien joukossa. Hotelli oli kuitenkin pitkään yksi meidän suosikkihotelleistamme Tallinnassa, sillä täällä oli muun muassa muista paikoista eroavaa sisustamista, moneen kertaan palkittu ravintola Monaco, suomalaisten suosiman kauneushoitola Sinisen Salongin toimipiste sekä katolla sijaitsevia mehiläispesiä, joiden hunajaa oli tarjolla hotellin aamiaisella. 

Hotelli onnistuu edelleen kuitenkin erottumaan edukseen sen ylimmässä kerroksessa sijaitsevalla pienellä sauna- ja allasosastolla, joka on oikeastaan Tallinnan keskusta-alueen ainoa paikka, missä voi katsella kaupungin sykettä kattojen tasolta, samalla porealtaan lämpimästä vedestä nautiskellen. Allasosastolta löytyy porealtaan lisäksi muutama allas sekä pari saunaa, ja täällä saa kyllä mukavasti kulumaan tunnin tai pari, mutta mistään varsinaisesta kylpylästä ei kuitenkaan ole kyse. Samassa kerroksessa on myös pieni kuntosali, jossa voi halutessaan käydä tekemässä ihan kunnon treenin.

Lisäksi Nordic Hotel Forum tarjoaa hyvän ja monipuolisen aamiaisen, joka tarjoillaan alakerrassa sijaitsevan Restoran Nomelin tiloissa. Alakerrasta löytyy myös Noho ravintola ja baari.

Hotelli on vuosien varrella tullut tunnetuksi myös siitä, että se on ollut mukana monenlaisissa kulttuuri- ja taidetapahtumissa, joista varmaan parhaiten jäänyt mieleen monivuotinen kumppanuus joka syksy järjestettävän PÖFF-elokuvafestivaalin kanssa. Nordic Hotel Forum on ollut festivaalien virallinen hotelli jo yli 15 vuoden ajan, ja sen edustalla seisoo ulvovaa sutta esittävä taideteos, jolla varmaan viitataan PÖFFin logossa esiintyvään suteen. Jos seuraavalla Tallinnan reissulla haluatte yöpyä tässä keskusta-alueen hotellissa, niin varauksen voitte tehdä suoraan tästä:

Varaa Huone
– Booking.com

Lue lisää: Tallinnan Hotellit
Nordic Hotel Forumin sijainti Tallinnan kartalla:

Tallinnan Kaubamaja

Tallinnan Kaubamaja
Kaubamaja on varmaan tuttu lähes jokaiselle Tallinnassa vierailleelle suomalaiselle, sillä tavaratalo sijaitsee aivan Tallinnan ydinkeskustassa toimivan kauppakeskus Viru Keskuksen yhteydessä. Kaubamaja vie merkittävän osan koko kauppakeskuksen liiketilasta, ja tavaratalosta löytyykin kaikkea mahdollista vaatteista ja kodintarvikkeista, elektroniikkaan ja ruokaan. Kaubamajassa järjestetään kaksi kertaa vuodessa Osturalli (Kaubamajan “Hullut Päivät”), ja tuolloin tavaratalosta löytyy paljon erilaisia tarjouksia samalla tavalla kuin miten Stockmannin Hulluilla Päivillä on totuttu näkemään. Tuoreimmat tiedot Osturallista löydätte täältä. Ennen tavaratalossa vierailua kannattaa muuten myös hankkia Kaubamajan Partnerkaart, sillä tuolla kortilla saatte kaikista ostoksista -5% alennuksen.
Viru Keskuksen alakerrasta löytyy Kaubamajan ruokakauppa, joka on hintojen puolesta selkeästi kalliimpi kuin paikalliset ruokakauppaketjut, mutta valikoimasta löytyy paljon erikoistuotteita, mitä ei muualta saa. Kaubamajan ruokakauppa on ehdottomasti yksi Tallinnan laadukkaimmista ruokakaupoista, ellei jopa laadukkain. Täällä tuleekin usein piipahdettua silloin kun mieli tekee jotain vähän parempaa. Ruokakaupan sisustus on melko hiljattain uusittu ja sen jälkeen Kaubamajan Toidumaailm on myös ehdottomasti Tallinnan tyylikkäin ruokakauppa.
Kaubamajan lisäksi Tallinnan keskusta-alueelta löytyy myös Stockmannin tavaratalo, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Viru Keskukselta, mutta kyllä Kaubamaja vetää näistä kahdesta tavaratalosta pidemmän korren. Tallinnan Kaubamaja on avoinna päivittäin kello 09.00-21.00 ja tavaratalon ruokakauppa kello 09.00-22.00. Lisätietoa voitte katsoa tavaratalon nettisivuilta.
Kaubamajan sijainti Tallinnan kartalla:

Pääsiäinen Tallinnassa

Pääsiäinen Tallinnassa
Pääsiäinen alkaa pikku hiljaa lähestymään, ja moni pääsiäisreissua Tallinnaan suunnitteleva varmasti miettii, että mitenkäs se pääsiäinen Tallinnassa taas vaikuttikaan kauppojen, ravintoloiden, museoiden ym. aukioloaikoihin. Ohessa vastauksia näihin polttaviin kysymyksiin.
Kauppojen ja ostoskeskuksien aukioloaikoihin tuo pääsiäinen ei juurikaan vaikuta. Jotkut pienemmät kaupat saattavat olla kiinni, mutta kaikki isommat paikat kuten Ülemiste KeskusKristiine Keskus, ja Rocca Al Mare ovat normaalisti avoinna Sen sijaan osa museoista kuten mm. Viron Taidemuseo ja Kadriorgin Palatsi ovat perjantaina 29. maaliskuusta suljettuna, ja Tallinnan Kaupunginmuseo on suljettuna niin perjantaina 29. päivä kuin myös sunnuntaina 31. päivä. Tänä vuonna pitkäperjantai osuu maaliskuun 29. päivälle ja  sunnuntai 31. maaliskuuta on pääsiäispäivä. Kattavan listan muiden suurimpien nähtävyyksien aukioloajoista löydätte Tallinnan matkailuneuvonnan nettisivuilta.
Jos haluatte tuolle viikonlopulle pääsiäisaiheista ohjelmaa, niin suunnaksi kannattaa ottaa Rocca Al Maressa sijaitseva Viron Ulkoilmamuseo. Täällä pääsee näkemään miten perinteistä Virolaista pääsiäistä on entisiaikoina vietetty ja luvassa on myös muun muassa pääsiäismunien maalausta, pääsiäisherkkuja sekä muuta mukavaa. Lisätietoa löydätte Viron Ulkoilmamuseon nettisivuilta.
Salt Restoran (avoinna Pe 29.03., La 30.03 ja Ma 01.04.)

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮 

La Prima Pizza Vanalinn (avoinna Pe 29.03., La 30.03., Su 31.03. ja Ma 01.04.)
Pomo Restorante (avoinna Pe 29.03., La 30.03., Su 31.03. ja Ma 01.04.)
Taqueria (avoinna Pe 29.03., La 30.03., Su 31.03. ja Ma 01.04.)

Varaa Pöytä
– TableOnline 🇫🇮